Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Március 31. 14:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rohác lőtte le Fenyő Jánost?

Rohác lőtte le Fenyő Jánost?

Megegyezik Jozef Rohác DNS-ével az a genetikai minta, amelyet az 1998-ban, a Fenyő János médiavállalkozó ellen elkövetett merénylet helyszínéhez közel megtalált, a tettes által eldobott sapkában azonosítottak a szakértők – értesült a

A Magyar Nemzet rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a televízió információi nem teljesen pontosak, a hatóság szakemberei ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy Jozef Rohác újbóli, szlovákiai őrizetbe vételét, illetve a kiadatását a magyar nyomozóknak alaposan meg kellett indokolniuk a szlovák társszerveknek. Mint arról a lap beszámolt, a férfit február közepén vették őrizetbe lakóhelyén, Léván. A Nyitra Megyei Bíróság kedden úgy döntött, hogy a gyanúsítottat kiadják hazánknak. Rohác fellebbezett a határozat ellen, így a végső szót északi szomszédunk legfelsőbb bírósága fogja kimondani az ügyben. Az Országos Rendőr-főkapitányság egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy miért kérték Rohác kiadatását, a férfi lévai őrizetbe vételekor csak annyit közöltek, hogy „egy folyamatban lévő bűnügyben kívánják kihallgatni”. A szlovák bűnözőt a Fenyő-gyilkosság tizennegyedik évfordulóján fogták el újra.

A médiavállalkozó halálának hátterében – a szervezők között – korábban is többen sejtették Rohácot, azonban a legvadabb találgatásokban sem szerepelt, hogy ő lenne a merénylet elkövetője. Emlékezetes, Fenyő János halálának napján – szokásától eltérően – testőrei nélkül indult el kocsijával, miután egy sürgős megbeszélésre hívták. A budai Margit utcánál a mögötte álló autóból kiszállt egy férfi, s Fenyő Mercedeséhez lépve húsz lövést adott le az áldozatra egy gépfegyverből. A tettes gyalog menekült, a gépkarabélyt, kabátját, sapkáját útközben eldobálta, majd a következő sarkon beült a rá váró kocsiba, és eltűnt. A merénylettel két koszovói albán férfit is meggyanúsított a magyar rendőrség, de egyikük DNS-e sem egyezett a helyszínen találtakkal. Kérdés, ha Rohác neve korábban is felvetődött a Fenyő-ügy vizsgálatában, akkor a tőle származó mintákat miért nem vetették össze a gyilkoséval, hisz a szlovák férfi szinte minden adata a hazai hatóságok rendelkezésére állt. A merénylet szervezői-végrehajtói körének felderítése reményt adhat arra, hogy a rendőrség megnevezheti a gyilkosság megrendelőjét is.

Magyar Nemzet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.