Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Június 09. 18:01, vasárnap | Helyi
Forrás: Árvíz 2013Összefogás

Roma segítők a gátakon!

Roma segítők a gátakon!

Farkas Flórián: Az Országos Roma Önkormányzat és a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség felhívására napok óta több száz roma önkéntes dolgozik a gátakon az árvízveszély elhárítása érdekében.

ÖSSZEFOGÁS - EGY ÜGY, EGY HAZA!

Farkas Flórián: Az Országos Roma Önkormányzat és a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség felhívására napok óta több száz roma önkéntes dolgozik a gátakon az árvízveszély elhárítása érdekében.

Az ország minden területén, az árvízzel veszélyeztetett településeken Győrtől Mohácsig ott vannak és helyt állnak a roma segítők. Szombaton 500 fő, ma 320 fő folytat a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság embereivel karöltve heroikus küzdelmet a víz ellen Pilismaróton, az ország egyik legveszélyeztetettebb településén. Szervezettségük és segíteni akarásuk minden tiszteletet megérdemel, hiszen a hívó szóra családot, fáradtságot hátrahagyva a nap bármely órájában azonnal készen állnak és indulnak segíteni. A mai napon például 11 órakor kérték a segítséget, alig fél órán belül útra készen álltak az emberek, és délután 3 órakor az első 100 fős csapat Nógrád megyéből jelentkezett a munkára, azóta is folyamatosan állnak be a Bács-Kiskun és Szolnok megyéből is érkező csapatok felváltani a munkában már elfáradt embereket.

Köszönet érte nekik és családjaiknak, akik támogatják családfőiket, fiaikat és asszonyaikat ebben a munkában, megértve azt, hogy saját gondjaiknál most fontosabb az ország védelme és a bajbajutottak megsegítése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.