Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Január 04. 13:42, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Romagyilkosságok: üzent a legfőbb gyanúsított

Romagyilkosságok: üzent a legfőbb gyanúsított

Lövész alapkiképzést kapott, és sorkatonaként szolgált 1989-ben K. Árpád, a romagyilkosságok elsőrendű gyanúsítottja, aki tagadja, hogy rasszista nézeteket vallana. K. Árpáddal a Magyar Nemzet interjút kívánt készíteni, de ezt a hat

Nem vagyok az úgynevezett romagyilkosságok kulcsfigurája. Nem vettem részt az emberölések megtervezésében és végrehajtásában sem - szögezte le K. Árpád, aki szerint „semmilyen arra vonatkozó tény, adat, bizonyíték vagy tanúvallomás nem merült fel a nyomozás alatt", ami a személyét az ölési cselekményekhez kötné.

Nem vagyok és nem is voltam tagja semmilyen szélsőséges nézeteket valló szervezetnek. Nem tartom magam előítéletesnek, soha nem hangoztattam szélsőséges nézeteket sem társaságban, sem internetes közösségi oldalakon - folytatta a gyanúsított, cáfolva azokat a híreszteléseket, amelyek a testén lévő náci tetoválásokról szólnak. A lap információi szerint K. Árpád évekig élt Izraelben feleségével, de az arról szóló híreket, hogy valaha kibucban dolgozott volna, szintén tagadta.

Környezetemmel konfliktusmentes a kapcsolatom. Munkám során zenészként és hangtechnikusként számos alkalommal együtt dolgoztam roma zenészekkel, közismert muzsikusokkal, velük származásuk miatt semmilyen konfliktusba nem keveredtem - állította K. Árpád, aki hozzátette, korábban nem volt büntetve.

Családfenntartóként kiegyensúlyozott családi életet élek, rendszeresen dolgozok. A testvéremről is elmondhatom, hogy évek óta nem tagja semmilyen szélsőséges csoportnak vagy felekezetnek, neki szintén rendezett a háttere és kiegyensúlyozott a családi élete - közölte K. Árpád, aki elmondása szerint határőrként is szolgált.

Sorkatona, pontosabban határőr voltam 1989-ben, tizedes rangban szolgáltam, de egy baleset után egy év múlva leszereltek - olvasható a Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak