Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 18. 10:27, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Római vasútállomáson nyílt meg a legnagyobb gasztrocentrum

Római vasútállomáson nyílt meg a legnagyobb gasztrocentrum

Az olasz gasztronómia újkeletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában \\\"az ételek és az evés szépsége\\\" jegyében.

Ez lesz az Oscar Farinetti olasz vállalkozó által 2007-ben alapított étterem- és üzletlánc eddigi legnagyobb gasztrocentruma a torinói, a milánói, a New York-i és a tokiói üzletek után - írta az olasz sajtó.

A római Eataly az Ostiense-vasútállomás egy többszintes szárnyát foglalja el, amely az 1990-es labdarúgó-világbajnokságra épült és azóta üresen állt. Tizenhétezer négyzetméteren 23 étterem sorakozik, a római Lazio tartomány tipikus ételeit kínáló étteremtől az egész itáliai konyhahagyományt felvonultató vendéglőig. Ezen kívül gasztroüzletek és kongresszusi központ is helyet kapott az Eataly római központjában.

A termékkínálat Farinetti szellemiségét tükrözi: minden élelmiszer szigorúan hazai lesz a mozzarella sajttól az olívaolajig és a kenyérig.

"Az Eataly üzletei közül a torinói a harmónia jegyében született, a genovai a bátorságot, a New York-i a kétséget fejezi ki. A római Eataly a szépséget akarja jelképezni. A szépséget akarjuk eladni, és az étel Itália egyik legnagyobb szépsége" - mondta Farinetti.

A 10 millió eurós beruházás kétszázötven azonnali munkahelyet teremtett, és évi 50 millió eurós forgalommal kecsegtet. A hazájában korábban háztartásigép-kereskedőként ismert Farinetti szerint sikere titka a "becsületesség és az agyafúrtság".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése