Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2010. December 21. 13:02, kedd | PR
Forrás: Matusz-Vad Zrt.

Romániában folytatja külföldi terjeszkedését a Matusz-Vad Zrt.

Romániában folytatja külföldi terjeszkedését a Matusz-Vad Zrt.

A szlovákiai és ausztriai jelenlét után 2010 decemberében megkezdte a romániai piacok meghódítását a győri székhelyű Matusz-Vad Zrt., a hazai fagyasztott élelmiszerkereskedelem egyik piacvezető vállalata. A Kisalföldi Presztízs Díjjal

A romániai értékesítés célterülete első lépésben Arad, Temesvár és Nagyvárad, valamint ezen települések közvetlen vonzáskörzetének vendéglátói, gasztronómiai szektora. A kiszállítások egyelőre heti két napon történnek, a Matusz-Vad Zrt. felsőtárkányi raktárbázisáról. A romániai terjeszkedés technikai háttere – hűtőautó, új kollégák, román nyelvű dokumentáció és termékkatalógus – egyrészt már kialakításra került, másrészt folyamatosan bővítésre kerül a jövőben a piaci igényekhez mérten. A menedzsment hasonló léptékű piachódítást és forgalomnövekedést vár a Gastro-Plus S.R.L.-től, mint a másfél évvel ezelőtt megkezdett ausztriai terjeszkedés esetében.

A Matusz-Vad Zrt. exporttevékenysége

A Matusz-Vad Zrt. 2009-ben kezdte meg a külföldi terjeszkedését, északi és nyugati szomszédainknál. A 2009 februárja óta franchise keretek között zajló szlovákiai terjeszkedés (Horeca-Expres s.r.o. franchise partnerrel, Gastro-Expres branddel fémjelezve) és a 2009 áprilisában indított osztrák piachódítás (győri telephelyről történő kiszállítással, a Gastro-Genius márkanév és logó égisze alatt) a tavalyihoz hasonló dinamikát mutat a 2010-es évben is.

Szlovákia

A Matusz-Vad Zrt. szlovákiai franchise partnere, a Horeca-Expres s.r.o. havi 150-180 ezer eurós forgalmat bonyolított az idei harmadik negyedévben, ez átlagosan 40%-os növekedést jelent a tavalyi bázishoz mérten. A lendületes fejlődés köszönhető annak is, hogy a cég megkezdte a terjeszkedést Szlovákia keleti felében is. Beruházásokra is sor került és kerül a franchise partnernél: meglévő gépkocsiparkjukat újabb 3 teherautóval bővítették, területi képviselőik pedig megkezdték az egyedi fejlesztésű, központi IT-rendszerrel kompatibilis iPhone- szoftver használatát, amelyet a Matusz-Vad Zrt. több mint egy éve alkalmaz Magyarországon. Emellett várhatóan a jövő év elején-közepén elkészül a galántai székhelyű szlovák társcég keleti raktárbázisa Prešovban.

Ausztria

A legnagyobb dinamizmust a Matusz-Vad Zrt.-n belül a „legifjabb” terület, az osztrák piac (Bécs és Alsó-Ausztria határunkhoz közelebb eső területei, Burgenland) mutatta 2010-ben: a kiszállítások mértéke a tavalyi bázis 6-8-szorosára nőtt, a havi átlag forgalom 150-160 ezer euró körül mozgott. A vevői kör folyamatosan havi szinten 30-40 új partnerrel bővült, aminek eredményeként a cég újabb szállító autóval egészítette ki az osztrák flottát, valamint a call center és a területi képviselői kör is bővítésre került.

2011 januárjától a második legnagyobb osztrák városban, Grazban folytatódik a Matusz-Vad Zrt. ausztriai terjeszkedése, heti 2-3 szállítási nappal és külön erre a területre koncentráló munkacsoporttal.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 16:43, csütörtök | PR

K&H: kivárnak a vállalatok az innovációval

a hatékonyságnövelő digitalizáció a magas infláció nyertese

2023. Június 07. 17:29, szerda | PR

5 dolog, amit nem tudtál az esti borozásról

Amikor leülünk a barátainkkal borozgatni, talán nem gondolunk bele

2023. Június 07. 10:38, szerda | PR

A Low Code Platformok bevetése: Gyorsaság, hatékonyság, innováció

A low-code a szoftverfejlesztés egy új dimenziója. Egy olyan innovatív technológia, ami nagyságrendekkel könnyíti meg vállalatok életét a mindennapokban.

2023. Június 07. 09:33, szerda | PR

Sikeres jelentkezés az oktatási, fordítási és tolmácsi állásokra - Hogyan érjük el a vágyott pozíciót?

Az oktatás, fordítás és tolmácsolás olyan területek, amelyek sok lehetőséget kínálnak a szakemberek számára. Azonban a verseny nagy, és kiemelkedni a tömegből nem mindig könnyű.