Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2010. December 21. 13:02, kedd | PR
Forrás: Matusz-Vad Zrt.

Romániában folytatja külföldi terjeszkedését a Matusz-Vad Zrt.

Romániában folytatja külföldi terjeszkedését a Matusz-Vad Zrt.

A szlovákiai és ausztriai jelenlét után 2010 decemberében megkezdte a romániai piacok meghódítását a győri székhelyű Matusz-Vad Zrt., a hazai fagyasztott élelmiszerkereskedelem egyik piacvezető vállalata. A Kisalföldi Presztízs Díjjal

A romániai értékesítés célterülete első lépésben Arad, Temesvár és Nagyvárad, valamint ezen települések közvetlen vonzáskörzetének vendéglátói, gasztronómiai szektora. A kiszállítások egyelőre heti két napon történnek, a Matusz-Vad Zrt. felsőtárkányi raktárbázisáról. A romániai terjeszkedés technikai háttere – hűtőautó, új kollégák, román nyelvű dokumentáció és termékkatalógus – egyrészt már kialakításra került, másrészt folyamatosan bővítésre kerül a jövőben a piaci igényekhez mérten. A menedzsment hasonló léptékű piachódítást és forgalomnövekedést vár a Gastro-Plus S.R.L.-től, mint a másfél évvel ezelőtt megkezdett ausztriai terjeszkedés esetében.

A Matusz-Vad Zrt. exporttevékenysége

A Matusz-Vad Zrt. 2009-ben kezdte meg a külföldi terjeszkedését, északi és nyugati szomszédainknál. A 2009 februárja óta franchise keretek között zajló szlovákiai terjeszkedés (Horeca-Expres s.r.o. franchise partnerrel, Gastro-Expres branddel fémjelezve) és a 2009 áprilisában indított osztrák piachódítás (győri telephelyről történő kiszállítással, a Gastro-Genius márkanév és logó égisze alatt) a tavalyihoz hasonló dinamikát mutat a 2010-es évben is.

Szlovákia

A Matusz-Vad Zrt. szlovákiai franchise partnere, a Horeca-Expres s.r.o. havi 150-180 ezer eurós forgalmat bonyolított az idei harmadik negyedévben, ez átlagosan 40%-os növekedést jelent a tavalyi bázishoz mérten. A lendületes fejlődés köszönhető annak is, hogy a cég megkezdte a terjeszkedést Szlovákia keleti felében is. Beruházásokra is sor került és kerül a franchise partnernél: meglévő gépkocsiparkjukat újabb 3 teherautóval bővítették, területi képviselőik pedig megkezdték az egyedi fejlesztésű, központi IT-rendszerrel kompatibilis iPhone- szoftver használatát, amelyet a Matusz-Vad Zrt. több mint egy éve alkalmaz Magyarországon. Emellett várhatóan a jövő év elején-közepén elkészül a galántai székhelyű szlovák társcég keleti raktárbázisa Prešovban.

Ausztria

A legnagyobb dinamizmust a Matusz-Vad Zrt.-n belül a „legifjabb” terület, az osztrák piac (Bécs és Alsó-Ausztria határunkhoz közelebb eső területei, Burgenland) mutatta 2010-ben: a kiszállítások mértéke a tavalyi bázis 6-8-szorosára nőtt, a havi átlag forgalom 150-160 ezer euró körül mozgott. A vevői kör folyamatosan havi szinten 30-40 új partnerrel bővült, aminek eredményeként a cég újabb szállító autóval egészítette ki az osztrák flottát, valamint a call center és a területi képviselői kör is bővítésre került.

2011 januárjától a második legnagyobb osztrák városban, Grazban folytatódik a Matusz-Vad Zrt. ausztriai terjeszkedése, heti 2-3 szállítási nappal és külön erre a területre koncentráló munkacsoporttal.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 22. 18:00, szerda | PR

A kávéfőzés fenntartható körülményekkel is megoldható?

A fekete kortyolgatása mellett viszonylag kevesen tanakodnak azon, hogy vajon mindennek az élvezetnek mi az ára? Mibe kerül a kávészemek összegyűjtése, a gazdák kifizetése, vagy az import?

2022. Június 21. 12:00, kedd | PR

Tisztaság természetesen – hogyan és miért?

A különféle tisztálkodási szerek már nagyon régóta az emberi civilizáció elengedhetetlen eszközeinek számítanak. Például a szappant és a különféle fürdősókat már az ókorban is előszeretettel használták.

2022. Június 21. 08:34, kedd | PR

Felfújható SUP - miért éri meg?

SUP deszka vásárlás előtt állsz de még nem döntötted el, hogy merev vagy felfújható deszkát szeretnél? SUP deszka választáskor érdemes több szempontot figyelembe venni és igényeink szerint válogatni a SUP kínálatból.