Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 23. 13:28, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

Romantikus esték a Richter Teremben

Romantikus esték a Richter Teremben

A Richter János és a Sándor János bérletsorozat is romantikus estét kínál Wagner, Grieg, Franck a romantika legjelentősebb képviselőinek egy-egy zeneművével.
A koncerteken a Győri Filharmonikus Zenekart a nemzetközileg is elismert, Kossuth- és Liszt-díjas karnagy, Ligeti András vezényli, míg az estén zongorán közreműködik Czene Rudolf, aki fiatal kora ellenére is, kiváló zongorajátékával és érzékeny stílusával az egyik legnagyobb tehetségként jellemezhetjük a kortárs, fiatal művészek sorában.
Berkes Kálmán zenekarunk művészeti vezetője 2008-ban találkozott először Czene Rudolffal, aki a nagoyai (Japán) Nemzetközi Zongoraversenyen különdíjban részesült. Azóta számos nemzetközi versenyen szerepelt, és aratott osztatlan elismerést, amelyek a különböző díjak és elismerések is tükröznek.
A győri közönség előtt sem ismeretlen a fiatal zongoraművész, aki 2011-ben nagy sikerrel szerepelt szólókoncertjével a Richter Teremben. Tehetségét és kiváló képességét is jelzi, hogy 2013-as diplomakoncertjét a világhírű Kocsis Zoltán, Kossuth- és Liszt-díjas karnagy vezényelte a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével.
Ligeti András szakmai tapasztalata, Czene Rudolf érzékenysége, virtuozitása, és a Győri Filharmonikus Zenekar kiváló játéka garancia arra, hogy egy felejthetetlen élményben legyen része annak, aki ellátogat a Richter Terembe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.