Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Május 01. 07:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Romlott hús tornyosodott Egyeken

Romlott hús tornyosodott Egyeken

Több tonna, emberi fogyasztásra alkalmatlan hústerméket találtak egy raktárban pénteken este a Hajdú-Bihar megyei Egyeken. A 2-2,5 tonna, tisztázatlan eredetű marha- és sertéshústermék mellett marhavágás nyomaira is bukkantak, erre azonban

Tischler István hozzátette: a telephelyen egy kereskedelmi tevékenységet folytató cég van bejegyezve, amely jogosult arra, hogy legálisan beszerzett terméket tovább forgalmazzon. Ugyanezen a telephelyen azonban ugyanennek a személynek volt kistermelői engedélye is, ami március végén lejárt. Ez arra szólt, hogy a maga által termelt és előállított termékeket (pl. füstölt árut, szalonnát) szűk körben értékesítheti az engedély alapján egy évig. Amikor azonban a hatóság ellenőrzést végző szakemberei a telepre megérkeztek, épp egy marhavágás fejeződött be. Ilyet háznál végezni nem lehet, erre nem vonatkozik a kistermelői engedély. A telepen egy konténerben jelentős mennyiségben találtak olyan terméket, melyek szavatossági ideje tavaly decemberben lejárt. A terméket zár alá vették, helyi rendőrök és a hatósági ügyeletes is ellenőrzi, hogy senki ne nyúlhasson az áruhoz addig, míg hétfőn megsemmisítésre elszállítják.

Jelenleg úgy tűnik, a két tevékenység összemosódott, ezért tisztázni kell, hogy a nagymennyiségű belsőség, szalonna és zsír honnan és hogyan került az üzembe, mi az, amit vásároltak, és mi az, amit helyben állíthattak elő. Az ügyben eljárás indul, ennek során kell tisztázni azt is, kapcsolódott-e, keveredhetett-e a két tevékenység egymással.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.