Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 12. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Rossz idő=óriási kiesés

Rossz idő=óriási kiesés

A rossz idő senkinek sem jó. A szokatlanul mostoha nyári időjárás nemcsak az átlagemberek mindennapjait keseríti meg, hanem a szolgáltató szférában dolgozókét is.

Bevételi szempontból a vendéglátásból és turizmusból élők éppúgy megsínylik a majd egy hónapja tartó rossz időt, mint a szezonális kikapcsolódási lehetőségeket kínálók.

Minden pályán zajlott a játék szerdán a Győr-Révfalui Tenisz Clubban. Ritka napok egyike volt ez, mert az idei nyár igencsak keresztbe tett az egyesületnek. Esőben és szélben ugyanis nemcsak a versenyzők kénytelenek csarnokba vonulni, az amúgy hobbiból sportoló, amatőr teniszezőket szinte teljesen visszatartotta a rossz idő, ez pedig jelentős bevételkiesést eredményezett.

Kevesen, de legalább voltak ennek a belvárosi étteremnek a teraszán. Ezek a cseh turisták a nem éppen ideális időjárás ellenére kifejezetten jól érezték magukat. Itt legalább ülnek néhányan, mert egy sarokkal arrébb már üresen kongó teraszba botlottunk, pedig éppen délidő volt. Az elmúlt időszak esős, szeles időjárása rengeteg embert visszatartott, így nemcsoda, hogy nemcsak a hotelek, strandok, de a teraszos éttermek forgalma is jócskán csökkent és ezért a tulajdonosok bosszankodnak.

A vendéglátóknak némi fényt jelenthet az alagút végén a tervek szerint az idei év végére elkészülő úgynevezett terasz-program. Ebben az önkormányzat ajánlást tesz, hogy hogyan és milyen módon lehet a teraszokat és azok vendégeit megmenekíteni a zord időtől. Fontos hangsúlyozni: nem téliesítéséről van szó. Amennyiben a terasz-program elkészül, úgy van esély rá, hogy az esetleges rossz idő ne okozzon ekkora hiányt az éttermeseknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.