Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Április 18. 16:54, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rosszul lett Győrben Demjén Ferenc: a művészt kórházba kellett szállítani

Rosszul lett Győrben Demjén Ferenc: a művészt kórházba kellett szállítani

Rosszul lett a szombat esti, győri koncertjén Demjén Ferenc. A zenész honlapján arról írnak, hogy Demjén cukorbeteg, a győrszentiváni művelődési házból a győri kórhá

Szombaton a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban tartották (volna) Demjén Ferenc élőkoncertjét. A pop-rock hazai koronázatlan királya azonban már koncert kezdetén megvárakoztatta a házat bő háromnegyedig megtöltő közönségét. A kitűzött 19 órás kezdés helyett csak bő 20 perces késéssel csendültek fel az elő ütemek, melyek az új - A lelkünk most is vágtat- című korongról szóltak.

Már a színpadra való felvonulás is sokakban kételyt ébresztett, hiszen míg a billentyűsök, gitárosok gond nélkül vették a pár lépcsős akadályt, addig Rózsinak már ugyanehhez kapaszkodnia kellett. Sebaj, gondolná az ember, 60 felett már semmi nem megy úgy, mint rég. Sajnos, eme elcsépelt mondat a koncert további részében is igaznak bizonyult, hisz a V' MotoRock egykori frontemberének már a hangja sem volt a régi. neke furcsán torz volt; a versszakok nem egy dalban elcsúsztak, kicserélődtek; a számok utáni tapsot pedig sokszor értelmetlen, kásás mondattal köszönte meg az előadó. Hogy mi lehetett ennek az oka? Jó kérdés. Találgatásokba nem óhajtok bocsátkozni, ám egy biztos: egy-egy ilyen a megszokottól eltérő malőr után a közönségből többek nevetve néztek egymásra, sőt voltak hölgyek, akik fejüket csóválva azt kezükbe temetve botrányról beszéltek.
A koncert kezdete után bő 50 perccel Rózsi többször is szót váltott a mellette játszó szólógitáros Menyhárt Jánossal a számok közben, mire az ismert zenész Demjén vállát veregetve valamit a fülébe súgott. A második-harmadik ilyen rögtönzött megbeszélés után az épp aktuális dal végeztével a zenekar meghajolt, Rózsi megköszönte, hogy ezen az estén itt lehetett, elnézést kért a rövid fellépésért, majd a jobb lábába hirtelen beállt görcsre hivatkozva lesétált a színpadról. Azonban vastaps és éljenzés helyett inkább fütyülés, hurrogás volt performance-ának jutalma.
Kifelé jövet néhány fiatal a jegy árának visszakérésről tanácskozott, érhető módón. Jól lehet a jegyek nem csillagászati összegen keltek el, de egy ilyen előadótól, ennyi év munkásság után 1500, 2000 forintért már minőségi szórakoztatást várna az ember.

Ide kattintva megtekinthetőek a koncerten készült fotók.

- - -

Demjén hivatalos oldala: Ahogy bizonyára tudjátok Rózsi cukorbeteg és ez a betegség sajnálatos módon okozhat olyan állapotot, mint amit szombaton tapasztalhattunk
"Mielőtt a szombati koncerttel kapcsolatban ismét elkezdődne a szóháború, szeretnénk elnézést kérni a történtek miatt. Tudjuk, hogy sokaknak rosszul esett, hogy idő előtt be kellett fejezni a bulit, hiszen sokan messziről érkeztek egy remek szombat esti szórakozásért. Megértjük azokat, akik csalódottan mentek haza, de a koncert után Rózsit a győri kórházba vitték egy alapos kivizsgálásra. Ahogy bizonyára tudjátok Rózsi cukorbeteg és ez a betegség sajnálatos módon okozhat olyan állapotot, mint amit szombaton tapasztalhattunk.
Hogylétéről természetesen a későbbiekben tájékoztatást adunk és arra kérünk mindenkit, hogy szeretetével támogassa és biztassa, hiszen sokaknak nyújtott és nyújt dalaival támaszt. Most Demjén Ferencnek van erre szüksége!"


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.