Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 11. 17:30, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI/Győri Balett

Rózsaszínház: október 8-án Győrben, november 22-én Budapesten látható

Rózsaszínház: október 8-án Győrben, november 22-én Budapesten látható

A Győri Balett október 8-án mutatja be a Rózsaszínház (La vie en Rose) című táncjátékot, a belga Ben van Cauwenbergh koreográfiáját; a darabot november 22-én a Művészetek Palotájában is láthatja a közönség.

Kiss János, a társulat igazgatója elmondta: a Rózsaszínházat a korábban műsorra tűzött Zorba helyett mutatja be a társulat az őszi szezonban. Több hónapos előkészület után kellett egy évvel későbbre halasztaniuk a Zorba premierjét, már megkezdték a próbákat, a jelmezek, a díszletek egy része is elkészült, amikor megbetegedett a darab koreográfusa, Harangozó Gyula. Emiatt volt szükség a hirtelen műsorváltozásra. Ebben a helyzetben sietett a győri együttes segítségére a belga koreográfus, aki jelenleg az esseni operaház balett társulatának igazgatója, Irányításával már meg is kezdődtek Győrött a Rózsaszínház próbái - számolt be a részletekről Kiss János.

Ben van Cauwenbergh arról beszélt,hogy örömmel dolgozik együtt a győri táncosokkal, akik az elmúlt évadban a Queen című kompozícióját mutatták be nagy sikerrel.

A készülő produkcióban vendégművészként Bede-Fazekas Csaba magánénekes, érdemes művész működik közre. Ő alakítja Jeffet, az öreg csavargót, a párizsi utcák harmonikását. Az örökbecsű sanzonok a csavargó szemével láttatják a francia sanzon csillagait, Edith Piafot, Maurice Chevalier-t és a többieket. Bede-Fazekas Csaba elmondta: számára nagy kihívás a feladat, hiszen a szerep színészi megformálásán túl énekel, táncol és harmonikázik is.

A Rózsaszínház című produkciót Nyugat-Európa balettszínpadain már láthatta a közönség, most pedig a Nemzeti Táncszínház támogatásával hazánkban is látható.

Premier: 2011. október 8. , 19:00 Győri Nemzeti Színház

Budapesti bemutató: 2011. november 22. , 19:00 Művészetek Palotája

Címkék: Győri Balett

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense