Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Július 14. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rupert Stadler: beszállítói problémákkal kell küzdenie az Audinak

Rupert Stadler: beszállítói problémákkal kell küzdenie az Audinak

Beszállítói problémákkal küzd az Audi. Rupert Stadler (képen), az Audi elnöke az "auto motor und sport" című lapnak elmondta, a beszállítók még nem álltak vissza a válság előtti szintre.

A Győrben új gyárat építő Audi főnöke szerint sokkal több autót tudtak volna eladni az első félévben - ami egyébként is már rekordot hozott -, ha nincsenek a beszállítói problémák, illetve gyártási korlátozások Kínában.

Mindamellett Stadler bizakodó az év hátralevő részét tekintve, arra számít, hogy a következő hónapokban tovább nőnek az eladások. A társaságnál a héten közölték, hogy az idei első félévben is megdőlt az eddigi értékesítési rekord, elsősorban a feltörekvő országok keresletének ugrásszerű növekedése miatt. Mintegy 650 ezer kocsit adtak el világszerte, 18 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Csupán júniusban meghaladta az értékesítés a 117 ezret, tavaly júniusban 99 ezer Audi talált gazdára a világon. Már az első negyedév is rekordot hozott az ingolstadti csoportnak, miután minden idők legjobb negyedévét zárta márciusban.

Tavaly majdnem 1,1 millió autót szállított ki a társaság, az idén pedig 1,1-1,2 millió között lehet az eladott Audik száma. 2015-ig 1,5 millió darabra kívánják emelni az értékesítést, ezt szolgálja egyebek között a győri Audi-gyár fejlesztése.

(Privátbankár)

Címkék: Audi Hungaria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.