Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Június 14. 19:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

ÁRVÍZ - Lezártak egy győri szabad strandot

ÁRVÍZ - Lezártak egy győri szabad strandot

A Mosoni-Duna magas vízállása miatt lezárták a győri Aranypart I. szabad strandot - tájékoztatta a városüzemeltetési társaság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Ozsvárt Tamás közlése szerint az intézkedés az áradás levonulásáig és az azt követő takarítási munkák elvégzéséig van érvényben.

A Győr-Szol Zrt. szóvivője hozzátette: az Aranypart II. szabad strand továbbra is látogatható, ott a víz minősége jó, fürdőzésre alkalmas.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtök reggeli közlése szerint a délutáni órákban tetőzik a Győrhöz közeli Nagybajcsnál a Duna, a vízállás legkorábban szombatra apadhat az első fokú készültségi szint alá. A közlemény szerint Győrnél 420-430 centiméteres vízszinttel tetőzhet a folyó, ez megközelíti, de nem éri el a rakpart szintjét. Bácsa, Komárom és Esztergom térségében a vízszint megközelíti, de várhatóan nem haladja meg az első fokú készültség szintjét. A szerdán elrendelt első fokú belvízvédelmi készültség továbbra is fennáll egyes folyószakaszok mentén. A vízügyi igazgatóság közölte azt is: megkezdődött a szigetközi hullámtér vízpótlórendszerének elárasztása, a megszokottnál jóval több víz kerül a rendszerbe, és gyorsul az áramlás. Az árasztás ideje alatt ezért nem javasolt a sportolás ezen a szakaszon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.