Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2018. Szeptember 14. 20:43, péntek | Helyi

Sacra Architectura - kiállításmegnyitó

Sacra Architectura - kiállításmegnyitó

Pénteken délután nyílt meg Bihary Puhl Levente és Bihary Puhl Andrea festőművészek "Sacra Architectura" című kiállítása a Győr Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár lenti helyiségében.

A Szent László Látogatóközpont Gutenberg tér 2. számú bejáratából nyílik az a kiállítótér, ahol megtekinthetik az érdeklődők a festőművész apa és lánya egyedülálló tárlatát, az ARS SACRA Fesztivál keretein belül.

Bihary Puhl Levente 1990-ben társaival megalapította a MESSENGER Művészeti Alkotóközösséget. Napjainkig több mint száz egyéni és csoportos tárlata volt itthon és külföldön egyaránt.

Az 1990-től 2008-ig terjedő időszakot a teljes mesterség elsajátítása jellemezte az olajfestészet terén. Művészi témái egyre gazdagodtak: magyar várak, borvidékek, vadászat, horgászat, Balaton, Őrség, népi, keresztény és szürreális témák, az avantgárd kortárs lehetőségei. Rengeteg megrendelés jellemezte ezt az időszakot. Behatóan kezdett foglalkozni a különféle stílusoknak, modoroknak, irányzatoknak a jelenben mutatkozó művészi problematikájával. Különféle anyagokra kezdett el festeni, a témához és ihlethez illően: fatáblák, réz- és vaslemezek, bőr, vászon, kerámia, kő, gránit, márvány, cserép stb.

A kiállításon köszöntőt mondott dr. Cseh Sándor, a Győri Egyházmegye Püspöki Vagyonkezelő, Szent László Látogatóközpont igazgatója és méltatta a tárlatot Albert Miklós Orgonaépítő Mester.

Dr. Maróti Gábor egyházmegyei zeneigazgató és Lunczer Vivien fuvolaművész, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Egyetem hallgatója csodálatos dallamokkal tették még színesebbé a megnyitó hangulatát.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…

2024. Július 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Győrben fröccsel is lehet jótékonykodni

Különböző régiók boraiból készültek a fröccsök a Győri Rotary Fröccsnapokon.

2024. Július 25. 07:16, csütörtök | Helyi

Áll a bál Nagycenken, tiltakoznak az iskolaigazgató ellen

Kitört a botrány a nagycenki iskolában, ahol több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgató-nőt.

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.