Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2019. Június 05. 12:07, szerda | Helyi

Sajtóreggeli a nyertessel

Sajtóreggeli a nyertessel

Sajtóreggelire invitálták a helyi sajtó képviselőit szerda reggelre, a Rába Hotel Belga éttermében. Kihirdették a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány
III. Győr- Belvárosi Tablóversenyének nyertesét.

A Győr-Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány 2019. márciusában, immár harmadik ízben fordult különleges felhívással a győri középiskolákhoz.

Az iskolákban már hagyománynak számít, hogy a ballagó osztályok tablót készítenek. Ezek különleges megjelenésükkel régóta színes részei a belvárosi tavasznak. A végzős diákok és iskoláik büszkén hirdetik a belvárosi üzletek kirakataiban elhelyezett tablókon, hogy elérkezett a nagy megmérettetés számukra és hamarosan megteszik lépésüket a nagybetűs ÉLET felé.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány immár harmadik alkalommal szeretné még emlékezetesebbé tenni ezt az eseményt, ezért meghirdette a III. Győr- Belvárosi Tablóversenyt.

A főnyeremény egy bankett vacsora elfogyasztása a Belga Étteremben, a Pannon Takarék Bank támogatásával, egy előre egyeztetett időpontban, 35 fő részére.

A versenyre több tucat osztály benyújtotta pályázatát. A like-gyűjtés áprilisban megkezdődött és május 23-ig tartott. Ez idő alatt sok ezren csodálták meg a rendkívül kreatív és nagy gondossággal készített tablókat online és személyesen is, a belvárosi kirakatokban.

A belvárosi vállalkozók fontos szerepet töltenek be eben az akcióban, hiszen a helyi hagyománynak megfelelően lehetőséget biztosítanak a tablók kihelyezésére a kirakatokban.

Köszöntőt mondott Rózsavölgyi László - Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, Kalmárné Dr. Hollósi Erika- a Győr- Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára, valamint Obertolné Horváth Tímea- a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az eseményre meghívást kapott és eljött Gaál Barnabás -az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont igazgatóhelyettese, valamint a legtöbb like-ot elért, győztes 12/B osztály osztályfőnöke és két tanulója Németh Luca és Kamarás István.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 07:15, szerda | Helyi

Lassan teljesen feléled a valaha tátongó ETO-park

Hamarosan CCC-üzlet és Halfprice nyílik a valaha „szellemkastélyként” ismert ETO-parkban, amelynek újabb kori története több mérföldkőhöz érkezett az elmúlt két évben.

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.

2024. Július 23. 08:13, kedd | Helyi

Ezért érdemes magyar dinnyét választani

Akár 160-180 tonna görögdinnyét is betakaríthatnak idén a hazai termelők.

2024. Július 23. 07:11, kedd | Helyi

Nyugat-Dunántúlon drágultak a leginkább a szántóföldek

Kétmillió forint fölé emelkedett a szántóföldek hektáronkénti átlagára tavaly: Közép- és Észak-Magyarországon csökkentek, a többi régióban emelkedtek az árak.