Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 20. 00:00, szerda | Helyi

Ütös zenei fesztiválra készül az I Love móvArt

Ütös zenei fesztiválra készül az I Love móvArt

Április 23-án 9 fellépővel debütál az 5. I love móvArt Hiphop Zenei Fesztivál.

2013 nyarán került először megrendezésre Mosonmagyaróváron a hiphop zene kedvelőinek nagy örömére az I love móvArt Fesztivál. Azóta - a nagy sikerre való tekintettel - évente kétszer kerül megrendezésre. Az év egyik felében szabadtéren, a másikban zártkörű, fedett környezetben.

Az április utolsó előtti hétvégéjére eső rendezvény a harmadik fedett helyszínes esemény lesz a sorban. A szervezés előkészületeiről valamint a fellépők hivatalos névsoráról nyilatkozott szerkesztőségünknek Németh Barni, a fesztivál megálmodója.

9 fellépő szerepel a plakáton és minderre egyetlen este áll rendelkezésetekre. Hogyan tudjátok megoldani ezt?
Nem könnyű feladat, de ez már a sokadik fesztivál, amit szervezünk. Van rutinunk és rálátásunk az esemény szervezési folyamatainak minél jobb lebonyolításában. Tudjuk, hogy kinek és mikor kell kezdenie a bulit ahhoz, hogy igazán jól induljon, és természetesen az est zárására is elfogadták felkérésünket azok a fellépők, akik nélkül nem lehetne olyan felejthetetlenné tenni ezt az estét, mint ahogy mi készülünk a nagyérdemű közönség szórakoztatására.

A fesztivál eredetileg – lokálpatriotizmusunk erősítését is mutatva – a helyi tehetséges fiatalok felkarolására indult. Most sem lesz ez másképp, hiszen olyan előadónak is teret adunk, akik most vannak pályájuk elején.Örömhír, hogy két fellépő csapat mosonmagyaróvári illetőségű. Ők a Day of Truth, és BMB. A harmadik tehetség pedig a tavalyi I love móvArt Rap Sessionsnyertese, az Illusion zenekar, akiknek szponzorként is segítünk lehetőséget biztosítani a fellépésre.

Az est ’nagyágyúi’ pedig ESSEMM, Fura Csé, Süti, Nevenincs, Sub Bass Monster és a BSW.
ESSEMM egy ’örökös tag’ a fesztiválon. A régi barátság vagy a jó hangulat vezet téged ide évről-évre? A barátság, az összefogás, a helyszíntől független tökéletes szervezés és még sorolhatnám a pozitív jelzőket, amiért mindig visszajövök erre a fesztiválra. Fellépéseim száma folyamatosan nő. Talán már idén nem is tudunk több koncertet vállalni, annyira nincs szabad időpontunk. Az I love móvArt azonban egy különleges rendezvény a hiphop és rap zene kedvelői számára.

A hiphop zene követői és rajongói térségünkben kevésbé kapnak hangsúlyos szerepet. Az igazi fanatikusok azonban több száz kilométert is utaznak, hogy itt lehessenek veletek. Jól értesültünk?

Igen, valóban. A rendezvényre kibocsájtott Early bird elővételes jegyek a fesztivál előtt két héttel már mind elfogytak.

A rajongók pedig nem csak a megyéből, hanem Miskolcról, Kanizsáról, Pécsről, Kaposvárról, a Balaton déli részéről érkeznek, de erre az alkalomra útra kelnek a fiatalok más Dunántúli városokból is. Számukra szállást is szerveztünk. Úgy gondoljuk most már minden adott ahhoz, hogy kezdetét vehesse a legújabb hiphop fesztiválunk. Óriási bulira számítunk!

A buli azonban nem jöhet létre támogatók nélkül, akiknek külön szeretnénk köszönetet mondani:
Köszönet a szponzoroknak: Cutler Gym, SIG Autó (kék) Pozsonyi úti, Lendit Invest Kft., My Juice, Narrow Kft.

Időpont: 2016. április 23.
Helyszín: M-Club Mosonmagyaróvár

Köszönetet mondunk az InfoVárosok Média támogató szerepének.

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.