Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2012. Szeptember 02. 05:00, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Sakkolimpia - Az oroszoktól kikaptak a férfiak, nyertek a nők

Sakkolimpia - Az oroszoktól kikaptak a férfiak, nyertek a nők

Négy siker után elszenvedte első vereségét a magyar férfi csapat az isztambuli sakkolimpián, melynek ötödik, szombati fordulójában az oroszokkal szemben maradt alul.

A magyar négyes - a viadal honlapja szerint - úgy kapott ki, hogy Almási Zoltán a sötét bábukat vezetve nem szerzett pontot Alekszandr Griscsuk ellen, míg Lékó Péter Vlagyimir Kramnyikkal, Polgár Judit Szergej Karjakinnal, Balogh Csaba pedig Jevgenyij Tomasevszkijjel remizett. Mind a négy táblán az orosz riválisnak legalább 50 Élő-ponttal többje volt, azaz nagy bravúr lett volna ellenük a pontszerzés.
A női együttes három győzelem és egy vereség után ismét nyert, Moldova legjobbjait 3,5-0,5-re múlta felül. Gara Tícia és az újonc Papp Petra világossal, Rudolf Anna pedig sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot, míg Hoang Thanh Trang sötéttel döntetlenben állapodott meg riválisával.
A férfiaknál 161, a nőknél 131 válogatott vesz részt a 11 fordulós, svájci rendszerű viadalon, melyen az aktuális párharc megnyerése két, a döntetlen pedig egy pontot ér. A végén kialakuló esetleges holtversenyt az olimpiai Berger-Sonneborn pontszámítás dönti el.

Eredmények, 5. forduló:
férfiak:
Oroszország-Magyarország 2,5-1,5
--------------------------------
Lékó Péter-Vlagyimir Kramnyik döntetlen
Alekszandr Griscsuk-Almási Zoltán 1-0
Polgár Judit-Szergej Karjakin döntetlen
Jevgenyij Tomasevszkij-Balogh Csaba döntetlen
nők:
Magyarország-Moldova 3,5-0,5
----------------------------
Diana Baciu-Hoang Thanh Trang döntetlen
Gara Tícia-Karolina Smokina 1-0
Elena Partac-Rudolf Anna 0-1
Papp Petra-Olga Hincu 1-0

Címkék: Sakk-olimpia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.