Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Június 25. 07:15, kedd | Belföld

Sanghajban díjazták a Genezis-t

Sanghajban díjazták a Genezis-t

Rendezői díjjal jutalmazta Bogdán Árpád alkotását, a Genezis-t a filmkritikusokból álló zsűri Ázsia legnagyobb presztízsű filmes rendezvényén, Sanghajban.

10 nap alatt 47 sanghaji moziban 522 film felvonultatását követően véget ért a 22. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál, Ázsia nagyszabású filmes rendezvénye. A Filmalap támogatással készült Genezis a fesztivál „Belt and Road" elnevezésű válogatásában szerepelt, melyet „a fény és az élet" mottóval rendeztek meg és 24 ország egy-egy kurrens filmjét mutatta be, majd nagyszabású díjátadóval végződött a sanghaji Walt Disney színházban. Bogdán Árpád forgatókönyvíró-rendező és Dobos Tamás operatőr személyesen részt vett a premieren és a díjátadón.

Bogdán Árpád legutóbbi mozifilmje, a Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg. A Genezis világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra - Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban és Olaszországban is díjazták a fesztivál zsűrik. A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege, a HNFF World Sales több területre, köztük Kínára is eladta a Genezis forgalmazási jogait, így hamarosan a magyar film látható lesz Kínában.

A nemzetközi fesztiválközönség először Sanghajban láthatta a közelmúlt két legnagyobb magyar közönségsikerét, a Valami Amerika 3. és a BÚÉK című Filmalap támogatással készült alkotásokat. Bogdán Árpád Gettó Balboa című, két Magyar Filmdíjjal – legjobb dokumentumfilm, legjobb operatőr: Bordás Róbert – elismert fekete-fehér alkotását is bemutatták a sanghaji fesztiválon.

Bogdán Árpáddal itt beszélgettünk a Genezis-ről az ősbemutató előtt, Cseh Anna Marie-val, a film női főszereplőjével pedig itt.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;