Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Április 15. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Ősbemutatóként Victor Hugo-regény szerepel a győri színház műsorában

Ősbemutatóként Victor Hugo-regény szerepel a győri színház műsorában

Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változatát tűzi műsorára ősbemutatóként a jövő évadban Győri Nemzeti Színház.

Az új szezonban emellett Tasnádi István Finito című tragikomédiáját és a Jekyll és Hyde című musical szuperprodukciót is színre viszi a társulat - mondta Forgács Péter színházigazgató a következő évad programját ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Frank Wildhorn zenés horror thrillerét Molnár László rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 6-7-8-án játssza először az együttes, így minden valószínűség szerint akár 20 ezer néző is láthatja a győriek Jekyll és Hyde-előadását. A musical főszerepét maga a rendező, Molnár László alakítja, a női főszerepeket Janza Kata és Tunyogi Bernadett játssza. A lenyűgöző látványvilágot Kentaur álmodja színpadra, a jelmezeket Tordai Hajnal tervezi - hangsúlyozta a színidirektor, hozzátéve, hogy a darabot októberben mutatják be Győrben.

A további nagyszínházi előadásokról az igazgató elmondta: Tasnádi István Finito című tragikomédiájának bemutatásával a kortárs drámairodalom iránt érdeklődő nézők kedvében jár a teátrum. A produkcióban Tóth Gabival (képen), az egyik televíziós tehetségkutató műsorban feltűnt énekessel is találkozhat a közönség. Bródy Sándor A tanítónő című darabjának bemutatásával pedig többéves tradíciót követnek, amelynek keretében a magyar drámairodalom kiemelkedő műveit próbálják közelebb vinni a közönséghez - mutatott rá Forgács Péter.
Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadi változata ősbemutató lesz, a romantikus szerelmi történetet Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra. A zenés darabok kedvelői minden bizonnyal örömmel veszik a János vitéz című daljátékot, az előadást Szűcs Gábor rendezi. Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként a Csinibaba című film eredeti színpadi változatát játssza a társulat.

A kamaraterem ad helyet az Apácák című musicalnek, amelynek különlegessége lesz, hogy élőzene emeli az előadás hangulatát. Az új évadban ugyancsak a kamarateremben állítják színpadra Molnár Ferenc A testőr című vígjátékát Guelmino Sándor rendezésében - mondta a színházigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.