Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Április 03. 07:32, szombat | Sport
Forrás: NSO

Schumacher Barcelonától várja a robbanást

Schumacher Barcelonától várja a robbanást

A Formula–1-es világbajnokság Malajziai Nagydíjának pénteki szabadedzésein a Mercedes pilótái, Nico Rosberg és Michael Schumacher jobban teljesítettek, mint eddig az idényben, ám az edzéselsőként végző Lewis Hamilton náluk is gyorsabba

Michael Schumacher az első pénteki szabadedzésen a negyedik, a másodikon az ötödik legjobb időt autózta, ami az eddigi két nagydíjon elért 6., illetve 10. helyezéséhez képest előrelépésnek tekinthető. A német pilóta mégis meglepően visszafogottan nyilatkozott a következő futamok esélyeiről.



„Malajzia valóban az idény fontos állomásának számít, de arra nem tudok válaszolni, hogy ez lesz-e a szezon fordulópontja. Mi a barcelonai versenytől kezdve várunk igazán nagy fejlődést az autótól, addigra forrhatják ki magukat az ötleteink, amelyekből megvalósulhatnak a változtatások" - jósolt Schumacher a pénteki tréningek után. A német pilóta ezzel azt is kifejtette, hogy sem a hétvégén Sepangban, sem a következi futamon, Sanghajban nem vár még sok javulást az első két GP-hez képest.



A hétszeres vb-győztes egyébként úgy nyilatkozott, hogy Malajziában „többé-kevésbé úgy teljesített az autó, amiképp várták", ám hozzátette, hogy az időeredményeknél természetesen figyelembe kell venni az üzemanyagtankok telítettségét és a rivális csapatok problémáit is.



„Elégedett vagyok azzal, ahol tartunk - mondta Schumacher nemcsak saját, de csapattársa, Nico Rosberg produkcióját is elemezve. - Talán kicsit hosszabb időre volt szükség ezekhez az eredményekhez, de alakulnak a dolgok." A Mercedes három év után visszatérő versenyzője úgy érzi, hétvégéről hétvégére jobban teljesít, és hamarosan ismét a régi legjobbját tudja majd nyújtani.


Ma délelőtt:
Forma-1 - Maláj Nagydíj; Sepang
időmérő edzés


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.