Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Szeptember 10. 07:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Scott Redding semmire sem emlékszik

Scott Redding semmire sem emlékszik

Scott Redding a jövő hét elején Valenciában tesztel, majd elutazik a magyar vb-futam helyére kerülő Aragón Nagydíjra. Jó hírek ezek. Az elmúlt napokban ugyanis az is kérdéses volt, a brit motoros tudja-e egyáltalán folytatni a pályafut

 

Redding részese volt a vasárnap a San Marinó-i Nagydíj Moto2-es viadalán történt halálos balesetnek: a japán pilóta előtte és Alex de Angelis előtt csúszott el a 12. körben, ők pedig nem tudták kikerülni - mindketten áthajtottak rajta.

 

Nem sokkal a viadal után Redding édesapja azt nyilatkozta, nem tudja, fia folytatja-e egyáltalán a motorozást, most azonban kiderült: igen. Vagy legalábbis megpróbálja.

 

A 17 éves brit motorosnak 10-12 öltéssel kellett összevarrni a hátán keletkezett sebet, de megpróbál ezen is túllépni, s visszaülni a motorra.

 

„Teljesen kikészültem, amikor meghallottam a hírt Tomiról, és még mindig nem vagyok egészen rendben - mondta Redding. - Nagyon rendes fiú volt, és a világbajnokság minden egyes tagjának nagyon fog hiányozni. Együttérzésem a családjának, a barátainak és a csapatának, akiket nagy veszteség ért az elmúlt hét végén."

 

„Ami engem illet, a baleset egyetlen pillanatára sem emlékszem: az egyik pillanatban még húztam a gázt, mint rendesen, utána pedig csak üresség. Semmi, de semmi... Nem láttam a bukást a tévében, és nem is szeretném megnézni, de azt tudom, hogy nagyon szerencsés voltam, hogy súlyos sérülés nélkül megúsztam."

 

„A hátamon a seb már javul, és elhatároztam, hogy amilyen hamar csak lehet, visszaülök a motorra. Lesz egy tesztem Valenciában, ahol meglátjuk, minden rendben van-e velem, aztán irány Aragónia."

 

Redding döntésének alighanem mindenki örül, hiszen ő a mezőny egyik legnagyobb tehetsége: másfél hete állhatott először dobogóra Indianapolisban, és a hét végén a második pozícióból rajtolhatott Misanóban.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,