Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 16. 14:43, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Se gyár, se alkalmazott, mégis 420 milliót kapott

Se gyár, se alkalmazott, mégis 420 milliót kapott

Egyetlen magyar cégnek ítélt oda tavaly a gazdasági tárca egyedi támogatást, ám az is olyan társaság, amelyiknek sem gyára, sem alkalmazottja nincsen. A Fidesz szerint ez is azt bizonyítja, hogy az MSZP-kormány a felelős a munkanélküliség

Az MSZP-kormány a felelős a munkanélküliség növekedéséért, hiszen a szocialisták alkalmatlan intézkedéseikkel rendre félrekezelik a válságot - reagált a Magyar Nemzet cikkére Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Közleményében azt írja, ezért van most évtizedes csúcson a munkanélküliség, a hivatalos adatok szerint is 600 ezer fölött van az állástalanok száma, ami a valóságban több százezerrel magasabb is lehet. Minden régióban jelentősen nőtt a munkanélküliség, és ez a tendencia még a kormány bevallása szerint is tovább romlik majd.

A Fidesz szerint ez a csaknem félmilliárd forint is sokkal jobb helyen lett volna valóban működő magyar vállalkozásoknál, munkaadóknál! „A következő kormány viszont szakít a Gyurcsány-korszak sikertelenségével, és a munkahelyteremtés kormánya lesz, 10 év alatt 1 millió új munkahely létrehozását vállaljuk" - olvasható a közleményben.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.