Városlista
2024. szeptember 5, csütörtök - Viktor, Lőrinc

Hírek

2017. Május 25. 10:39, csütörtök | Belföld
Forrás: ORFK

Segítő kezek az idősekért

Segítő kezek az idősekért

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium modellprogramja során a rendőrség több mint ezer segítő számára tart a következő hónapokban áldozatvédelmi képzést.

A Segítő Kezek Infokommunikációs Modellprogram jövőbeni kiterjesztéséről 2017. május 24-én a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztatót Jeneiné dr. Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa és Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.
A bűnmegelőzési területen tevékenykedő rendőrök 2017. május 15-étől több mint 1000 közfoglalkoztatott oktatását kezdték meg annak érdekében, hogy az ország közel 400 településén az idős emberek magányosságát is oldó programban részt tudjanak venni.
A modellprogram mindemellett egy innovatív infokommunikációs fejlesztéscsomagot is tartalmaz, amely egy állapotmérő és vészjelző karperecből valamint egy internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépből áll.
A karperec a hagyományos jelzőrendszerhez képest már mozdulatlanság, illetve az idős ember aktivitásának tendenciózus romlása esetén is riaszt.
A modellprogram kiemelt célja az idősek életminőségének javítása mellett a gondozó családtag terheinek csökkentése, ezáltal munkavállalásának elősegítése, valamint a szociális és egészségügyi rendszer tehermentesítése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 07:36, csütörtök | Belföld

Nőtt a Hell Energy adózott eredménye idén az első félévben

Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy csoport adózott eredménye 137,8 százalékkal, 13,72 milliárd forintra emelkedett 2024 első fél évében az egy évvel korábbihoz képest

2024. Szeptember 05. 07:36, csütörtök | Belföld

Varga Mihály: januárban ismét nyugdíjemelés lesz

A költségvetési munkacsoport egyeztetett a jövő évi nyugdíjakról, januárban nyugdíjemelés lesz, februárban pedig ismét jön a 13. havi nyugdíj - írta a közösségi oldalán szerdán a pénzügyminiszter.

2024. Szeptember 05. 07:27, csütörtök | Belföld

Rétvári Bence: minden idők legnagyobb léptékű béremelése zajlik a pedagógusoknál

Egy parlamenti ciklus alatt mintegy duplájára emelkedik a pedagógusok jövedelme, és ez olyan léptékű béremelés, amilyen még nem volt korábban Magyarországon

2024. Szeptember 04. 08:08, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megvan az ezredik szerződéses területvédelmi tartalékos

A két hónapja indított Szeretem, Megvédem! elnevezésű kampány hatására sok ezren érdeklődtek, több ezren jelentkeztek. Kedden pedig átléptük az ezer szerződést kötött területvédelmi katona létszámot