Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2010. Január 12. 13:35, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Már több mint 150 ezren használták eddig az APEH ingatlan kalkulátorát. A program pénteken kezdett működni az adóhivatal honlapján. Közben az Alkotmánybíróság hétfőn elkezdte tárgyalni a vagyonadót - döntés februárban várható. A k

Rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy mennyit ér az otthonuk. Több mint 150 ezren használták az adóhivatal kalkulátorát péntek óta. Itt egyebek mellett azt kell megadni, hogy hol van az ingatlan, mikor épült, mikor volt felújítva, ezután a program megadja az ingatlan becsült értékét.

Közben még az is lehet, hogy a kalkulátor feleslegessé válik. Az Alkotmánybíróság hétfőn kezdett tárgyalni az ingatlanadót is tartalmazó vagyonadóról. A kormány szerint a törvény alkotmányos.

„Okult a kormány az Alkotmánybíróság korábbi döntéseiből ezért úgy alkotta meg a vagyonadót, hogy a forgalmi értékre alapuljon, ezért alkotmányosnak tekintjük" - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

A kormány erre az évre 50 milliárd forint bevételre számít az ingatlanadóból. A miniszterelnök szerint ez nagyon hiányozna az idei költségvetésből. A Fidesz viszont azt mondja, ők már ezzel az összeggel nem is számoltak. Az Alkotmánybíróság döntése februárban várható.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős