Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 12. 13:35, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Már több mint 150 ezren használták eddig az APEH ingatlan kalkulátorát. A program pénteken kezdett működni az adóhivatal honlapján. Közben az Alkotmánybíróság hétfőn elkezdte tárgyalni a vagyonadót - döntés februárban várható. A k

Rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy mennyit ér az otthonuk. Több mint 150 ezren használták az adóhivatal kalkulátorát péntek óta. Itt egyebek mellett azt kell megadni, hogy hol van az ingatlan, mikor épült, mikor volt felújítva, ezután a program megadja az ingatlan becsült értékét.

Közben még az is lehet, hogy a kalkulátor feleslegessé válik. Az Alkotmánybíróság hétfőn kezdett tárgyalni az ingatlanadót is tartalmazó vagyonadóról. A kormány szerint a törvény alkotmányos.

„Okult a kormány az Alkotmánybíróság korábbi döntéseiből ezért úgy alkotta meg a vagyonadót, hogy a forgalmi értékre alapuljon, ezért alkotmányosnak tekintjük" - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

A kormány erre az évre 50 milliárd forint bevételre számít az ingatlanadóból. A miniszterelnök szerint ez nagyon hiányozna az idei költségvetésből. A Fidesz viszont azt mondja, ők már ezzel az összeggel nem is számoltak. Az Alkotmánybíróság döntése februárban várható.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.