Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Január 12. 13:35, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Semmissé válhat az ingatlanadó?

Már több mint 150 ezren használták eddig az APEH ingatlan kalkulátorát. A program pénteken kezdett működni az adóhivatal honlapján. Közben az Alkotmánybíróság hétfőn elkezdte tárgyalni a vagyonadót - döntés februárban várható. A k

Rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy mennyit ér az otthonuk. Több mint 150 ezren használták az adóhivatal kalkulátorát péntek óta. Itt egyebek mellett azt kell megadni, hogy hol van az ingatlan, mikor épült, mikor volt felújítva, ezután a program megadja az ingatlan becsült értékét.

Közben még az is lehet, hogy a kalkulátor feleslegessé válik. Az Alkotmánybíróság hétfőn kezdett tárgyalni az ingatlanadót is tartalmazó vagyonadóról. A kormány szerint a törvény alkotmányos.

„Okult a kormány az Alkotmánybíróság korábbi döntéseiből ezért úgy alkotta meg a vagyonadót, hogy a forgalmi értékre alapuljon, ezért alkotmányosnak tekintjük" - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

A kormány erre az évre 50 milliárd forint bevételre számít az ingatlanadóból. A miniszterelnök szerint ez nagyon hiányozna az idei költségvetésből. A Fidesz viszont azt mondja, ők már ezzel az összeggel nem is számoltak. Az Alkotmánybíróság döntése februárban várható.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -