Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. Július 03. 11:44, hétfő | Sport

Semmit sem kockáztattunk!

Semmit sem kockáztattunk!

A Kronome - Pásztor ralipáros, boldogan haladt át a Széchenyi Téren felállított céldobogón az 56. Mecsek Ralin.


56. Mecsek Rally – 2023.06.22.-24.
Kronome Ákos – Pásztor Tamás
Skoda Fabia R2 – Andrew Motorsport Kft.

Ákossal beszélgetek a túlélő túrának is beillő verseny után.

Jól gondolom, hogy ha kupa nélkül is de, boldogan álltatok fel a Széchenyi Téren felállított céldobogón?
-Igen, ez így van, a verseny előtt eldöntöttük Tamással, hogy nem foglalkozunk sem a sajátunk, sem mások idejével, csak az autó megismerésére, beállítására szánjuk ezt a versenyt. A Skoda a pályabejárás előtti napon lett kész, tényleg egy métert sem mentünk vele. Minden megtett kilométer nagyon kellett, semmit sem kockáztattunk.


Szombaton kicsit hullámzó volt a teljesítményetek, Ennyire féltetek - vagy csak óvatosan mentetek - hogy milyen pályák fogadnak a vihar után?
-Nem féltünk, csak nem akartunk kockázatot vállalni, találkoztunk vizes, sáros részekkel, de nem volt vészes. Voltak szakaszok, ahol még nem volt jó az autó beállítása, egy balesetet mindenképp szerettünk volna elkerülni. Egy kiesés keresztülhúzta volna ezt a hosszú tesztet.


Csak sikerült szombaton is egy szakaszgyőzelem a Hetvehely - Golgota gyorson. a következő ORC versenyre ez bizakodásra adhat okot?
- A Fabia nagyon tetszik mindkettőnknek, van benne bőven még, a kanyarsebessége sokkal nagyobb, mint a régebbi autónknak. Ezt a gyorsaságit szeretjük, nagyon jó a ritmusa, próbáltunk azért mi is gyorsulni. A verseny folyamán, egyre közelebb kerültünk a kategória társakhoz.

Végezetül, szinte mindenféle talajviszony volt a két versenynap. Miként tudtatok gumit választani vagy állítani Skoda Fabia-n? Hogy értékeled a versenyt?
- Négy darab gumival teljesítettük a versenyt, száraz pályára való abroncsokkal mentünk végig, más nem működött volna. A Fabiat folyamatosan állítottuk, egyre jobban működik, van még munka vele, de haladunk előre, jó lesz.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Valkai János, Petrás Zsolt.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 06:00, hétfő | Sport

Labdarúgó NB I - A Paks a Ferencváros legyőzésével élen zárja az évet

A listavezető Paks 3-2-re nyert otthon a címvédő Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnap esti rangadóján, ezzel biztossá vált, hogy az évet a tabella élén zárja.

2023. December 10. 07:53, vasárnap | Sport

Női kézilabda-vb - Elmaradt a bravúr, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton.

2023. December 09. 15:41, szombat | Sport

Schmidt Ádám: tíz százalékkal emelkedik az olimpiai és paralimpiai jutalom

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén bejelentette, hogy megemelik az olimpiai és paralimpiai jutalmakat a jövő évi párizsi játékokra.

2023. December 06. 21:29, szerda | Sport

Költözik a TRACKWOOD

Na persze nem kell megijedni!