Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 02. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Senki nem kényszerül arra, hogy 47 ezer forintból éljen

Senki nem kényszerül arra, hogy 47 ezer forintból éljen

Számos, a munkabéren felül lehívható állami juttatással élhetnek a szociálisan rászorulók – számol be róla a Magyar Nemzet.

Az utóbbi hetekben élénk párbeszéd bontakozott ki Matolcsy György azon kijelentése kapcsán, miszerint a közmunkáért járó 47 ezer forint „szerény, de biztonságos megélhetés felé tereli azokat, akik korábban a 28 500 forintos munkanélkülieknek járó juttatásból rejtélyes módon, de meg tudtak élni”.

A lap beszámol arról is, hogy a valamilyen oknál fogva aktív korú nem dolgozóknak – hacsak nem közmunkát utasítanak vissza – legrosszabb esetben is fejenként 22 ezer forint jut, ezenfelül pedig havi néhány ezer forint értékben igényelhető a lakásfenntartási támogatás, valamint egy sor egyéb segítség – például átmeneti segély, adósságkezelés – jár.A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a lapot arról tájékoztatta, 71 250 forintnyi jövedelem alatt igényelhető a lakásfenntartási támogatás, amelynek összege 3600–6600 forint lehet a közmunkások vagy munkanélküliek körében, függően a háztartás méretétől.

A családi pótlék – abban az esetben, ha a családban mindössze egy közfoglalkoztatott szülő dolgozik - egy gyermek után közel 15 ezer forint lehet. Családi kedvezményt egy- és kétgyermekesek gyermekenként havi tízezer, három- és többgyermekesek gyermekenként havi 33 ezer forint összegben hívhatnak le.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény – azaz étkeztetés, tankönyv és készpénz – jár továbbá az önkormányzat által meghatározott mértékben abban az esetben, ha az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 37 ezer forintot. Ezen legkézenfekvőbb támogatásokon kívül további ezreket jelenthet, hogy a közfoglalkoztatásba bevonható személy és családja jogosult lehet minden szociális, családtámogatási és gyermekvédelmi törvény szerinti ellátásra, támogatásra.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.