Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 31. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Sikeres családi nap a Szuperinfóval - Fotó galéria

Sikeres családi nap a Szuperinfóval - Fotó galéria

Hatalmas sikerrel zárult a Szuperinfó Első Győri Szuperinfós Családi Piknik és Amatőr Horgászversenye, amit a nagybajcsi horgásztavon rendezett a reklámkiadvány szerkesztősége.

A nemes halfogó versenyre 80-an jelentkeztek, így a pecások és családjaik teljesen megtöltötték a horgászparadicsom teljes területét. A családi nap eseményeiről Schvarcz Attila ügyvezetővel beszélgettünk.

- Az alapötlet az volt, hogy szervezzünk meg az olvasóinknak és partnereinknek egy olyan családi eseményt, ahol kicsik és nagyok egyaránt kikapcsolódhatnak. Mindenképpen szabadtéri rendezvényre gondoltunk, így szinte magától jött a horgászverseny ötlete. Természetesen tudtuk, hogy a horgászat főként a férfiak körében népszerű sport, ezért igyekeztünk olyan programokat a rendezvény mellé állítani, amelyei a gyerekeket és a nőket is érdekelhetik. Szerveztünk, támogatóink segítségével gyöngyfűzést, póni lovaglást valamint rajzversenyt is, mindezt teljesen ingyenesen. A horgásztó közelében még egy ugráló várat is „hadrendbe” állítottunk, hogy a legkisebbek is jól érezzék magukat az egész napos pikniken.

- A nap fő attrakciója azonban mégis csak a horgászverseny volt…

- Valóban. A versenyre összesen 80 nevezést tudtunk elfogadni, hiszen egyszerre ennyien tudnak horgászni a nagybajcsi tavon, amit az üzemeltető ingyenesen bocsátott a versenyzők rendelkezésére. Volt egy 500 forintos, jelképes nevezési összeg, ami szerintem senkinek sem terhelte meg túlságosan a pénztárcáját, pláne úgy nem, hogy ezért minden résztvevő kapott egy kiló különleges minőségű etetőanyagot és csalit. A versenyt egyébként az MMX Horgászbolt szponzorálta, ők biztosították a verseny díjait is, két nagy értékű horgászbotot, valamint egy értékes orsót.

- Kik lettek a horgászverseny díjazottjai?

- Az első díjat, egy feeder botot, Makrai Csaba nyerte majdnem 14 kilós fogással, a második Molnár Szabolcs lett, ő pontosan 9 kiló halat tudott megszákolni, a harmadik helyezett pedig Tüzes János volt, 8 és fél kilós zsákmánnyal. A női versenyzők között Nádasné Makrai Anita lett a legjobb, összesítésben a 25. helyen zárta a versenyt.

- Említette, hogy rajzversenyt is rendeztek.

- A rajzverseny nevezőinek azt a feladatot adtuk, hogy műveiken a horgászversenyt örökítsék meg. Nagyon szép rajzok születtek és a legjobbakat itt is díjaztuk. Az első három helyezett Jámbor Balázs, Tanos Csenge és Simon Nimród András lett.

- Közben zajlottak a kísérő programok…

- Valóban így volt, munkatársainkkal közösen két hatalmas bográcsban, megközelítően 80 liter gulyást főztünk, amiből minden résztvevőt megvendégeltünk egy tányér étellel. Mindezek mellett a rendőrség két tagja fegyvertechnikai bemutatót tartott. Volt ott távcsöves puska, 9 mm-es pisztoly, gránátvető illetve gépkarabély is. Ezeket a fegyvereket kézbe is vehették az érdeklődők, illetve a rendőrök szét is szedték őket.

- A rendezvény nevében szerepel az, hogy első, lesz folytatás is?

- Hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre a családi pikniket. Úgy gondoljuk, hogy a most megszerzett tapasztalatokkal felvértezve, új ötletekkel gazdagítva az eseményt, jövőre is megszervezzük a családi napot.

Szuperinfós Családi Nap képgaléria
 

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.