Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Július 08. 17:26, péntek | Helyi
Forrás: MTI-V, fotó: Infomovar.hu

Sikeres évadot zárt a Győri Balett

Sikeres évadot zárt a Győri Balett

Sikeres volt a Győri Balett 2015/2016-os évada, a társulat által előadott műveket több mint 33 ezren látták itthon és külföldön - mondta a társulat vezetője pénteken az MTI-nek.

Kiss János kiemelte: a Győri Balett 37. évadában hét országban léptek fel, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Romániában és Szlovákiában.
A 12. Magyar Táncfesztiválon hatvan produkciót láthatott a közönség, 130 külföldi és 529 magyar fellépővel. A fesztivál belépős programjait 4700 néző, míg a szabadtéri, ingyenes előadásokat a becslések szerint további ötezer néző láthatta.
A tervek szerint a következő évadban a társulat repertoárján marad a Ne bánts!, a Carmina Burana és a Bolero, valamint megemlékeznek Kodály Zoltán halálának ötvenedik évfordulójáról is. A gyermekdarabok közül a Szegény Dzsoni és Árnika címűt láthatja majd a közönség.
A következő évadot a Vámos György koreográfiájával újragondolt Rómeó és Júlia című kétfelvonásos balettelőadással indítják. A darab az 1920-as években játszódik.
Kiss János beszélt arról is, hogy az idei évadban minősítették a táncosokat és a társulatot is, továbbá folynak a tárgyalások a győri Széchenyi István Egyetem vezetésével is, mert várhatóan jövőre, vagy 2018-tól táncművészetet is fognak oktatni a felsőoktatási intézményben.
Az idei évad utolsó előadása Tokajban lesz július 16-án, a Bolero és a Carmina Burana című darabokat adják majd elő.
A társulati ülésen átadták a Győri Balett örökös tagja kitüntető címet, amelyet ezúttal Kara Zsuzsanna kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?