Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 21. 16:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeres kiürítési gyakorlat az Audi Arénában

Sikeres kiürítési gyakorlat az Audi Arénában

Kiürítési gyakorlatot szerveztekaz AUDI Arénában az üzemeltető kezdeményezésére.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetség a társszervek bevonásával április 21-én kimenekítési, -kiürítési gyakorlatot szervezett az AUDI Arénában az üzemeltető kezdeményezésére.

Az Arénában a Győri Filharmonikus Zenekar főpróbája zajlott, ahova a győri és Győr környéki diákokat hívták meg. A koncert teljes „teltházzal” zajlott, még a küzdőtéren is ültek diákok. Az 5400 általános- és középiskolás fiatal komolyzenei koncertre érkezett, s csak a koncert végén derült ki számukra, hogy egy gyakorlat részesei lettek. Dudaszó jelezte, hogy valami történt, s a karmester átadta a mikrofont és a szót Csepi László tűzoltó ezredesnek. A polgári védelmi felügyelő elmondta a diákoknak, hogy egy gyakorlatba cseppentek és kérte őket, hogy fegyelmezetten hallgassák végig, hogy mi a teendőjük, ha egy váratlan esemény következik be. A nézőtér felső részén egy füstgép segítségével tüzet szimuláltak a győri tűzoltók, az ezredes pedig elmondta a gyerekeknek, melyik szektorból merre induljanak. A diákok a biztonsági személyzet segítségével fegyelmezetten vonultak ki az épületből, a tűzoltók pedig eloltották a „szimulált” tüzet, átvizsgálták az épületet és segítettek a gyerekek kikísérésében.

Az arénában nagyszabású sportrendezvényeken, illetve különféle zenés-táncos rendezvényeken, koncerteken valóban gyakran a fiatal korosztály tölti szabadidejét. A mai napon a rendezvényen résztvevő diákok gyakorolták, hogy egy váratlanul bekövetkező esemény (jelen esetben tűz) során mit kell tenniük, illetve a rendezvény szervezői és a biztonsági személyzet is felmérhette, hogy egy valós tömeg esetén mennyi időt vesz igénybe az épület kiürítése, s milyen problémák adódhatnak, mire mindenkit biztonságos távolságra kísérnek a létesítményből. A kiürítés jóval a szintidőn belül valósult meg, a küzdő- és nézőteret három és fél perc alatt hagyták el a diákok, s az egész létesítmény kiürítése hat percet vett igénybe.

A mai gyakorlat megrendezésével ráirányítottuk a figyelmet a tömegrendezvények veszélyeire. A rendezvényen részt vevő közel öt és félezer diák felkészítésével egy sokkal nagyobb célközönséghez juttathatjuk el az információt a helyes magatartási szabályokról, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a rendezvények mindenki megelégedésére csakis a szórakoztatást és a szórakozást szolgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.