Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. Július 29. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: Gézengúz Alapítvány

Sikeres Prevenciós programok a Gézengúznál

Sikeres Prevenciós programok a Gézengúznál

Ez év májusában két, a Nemzeti Civil Alap által támogatott projekt fejeződött be a GÉZENGÚZ Alapítvány győri tagozatánál.

1. A győri és Győr környéki védőnői körzetekben lévő kismama-klubba járó családok számára 15 alkalommal szerveztünk egészségfejlesztő, prevenciós találkozókat. A programok a gyermekek fejlődése alatt észlelhető minimáltünetek felismerésének fontosságát hangsúlyozták és a fejlesztésre, a komolyabb tünetek megelőzésére irányultak. A szakmai - gyógytornászi, gyógypedagógiai, pszichológiai - előadások módot adtak a szülőknek gyermekük egészségével, fejlődésével kapcsolatos információszerzéshez, tapasztalatcseréhez. A gyakorlati tornabemutatók alkalmával pedig a családok játékhelyzetekben vehettek részt, fejlesztő eszközöket próbálhattak ki. A védőnőkkel partnerségi együttműködés keretében 13 megyei helyszínre jutott el a program, összesen 450 fő részvételével. Az eredeti tervekhez képest a felmerült igények jelentősen túlszárnyalták a várakozásokat.


2. Ez év elején egy újabb Gézengúz Magazin készült el – „Gondolatok a korai fejlesztésről” címmel, amely elsősorban a kisgyermeket nevelő szülők számára nyújt segítséget. A kiadvány felhívja a figyelmet a prevenció, a korai fejlesztés fontosságára, valamint információkat tartalmaz a gyermekek csecsemőkori fejlődéséről. A kormányzati hivatalok elérhetőségei pedig segítséget jelentenek a családoknak az igénybe vehető szociális juttatásokkal kapcsolatos ügyintézéseikhez.
A kiadványt a gyermekét szerető, sorsáért aggódó szülők és családtagjaik, valamint egészségügyben dolgozók is haszonnal forgathatják. További információt a Gézengúz Alapítvány győri telephelyén kaphatnak: Győr, Liget u.1., Telefon 96/439-115.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?