Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Október 17. 08:44, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeres véradónap a katasztrófavédelemnél - közel 700 ember életét mentették meg

Sikeres véradónap a katasztrófavédelemnél - közel 700 ember életét mentették meg

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékezve október 12-én közös országos véradást szervezett a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt.

Ruskáné Takács Anita tű.fhdgy.
A rendezvény egyik szervezője nyilatkozik:

"Az országos rendezvényhez csatlakozva szervezte meg idén már 16. alkalommal a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetével és a Győri Regionális Vérellátó Központ segítségével az önkéntes véradást, melyet - a korábbi évek hagyományait követve - a társ- és együttműködő szervek körében hirdettünk meg.

Felhívásunkra most is nagy számmal jelentkeztek megyénkben, előzetesen több mint háromszázan jelezték részvételüket. Az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy közülük kettőszázharmincegyen voltak alkalmasak ezen a napon a véradásra. Többek között a megyei és a városi rendőrségtől, az adóhatóságtól, a büntetés-végrehajtástól, a főügyészségektől, a bíróságoktól, a polgármesteri hivataltól, a megyei önkormányzattól, a közúttól, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól, a vízügyi igazgatóságtól nyújtották kezüket önzetlenül, természetesen saját tűzoltó kollégáink mellett.

gyor_veradas_katasztrofavedelem_magyar_voroskereszt

Rendezvényünk célja az összefogás mellett, hogy a véradás fontosságára felhívja a figyelmet, hiszen váratlan, tömeges méretű katasztrófa esetén a megfelelő mennyiségű vér jelenléte emberéleteket menthet.

A sikeres rendezvénnyel közel 700 ember életét mentettük meg, vagy javítottunk egészségi állapotán, hiszen egy véradással három betegen segíthettünk.

A három szervezet ezúton is köszöni a véradók önzetlen segítségnyújtását!"

Címkék: győr, véradás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.