Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 11. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Sikeres hosszabbítás

Sikeres hosszabbítás

Bár még nincsenek számszerű adatok, a belvárosi kereskedők szerint megérte hosszabban nyitva tartani karácsony előtt - hangzott el a Győri Ipartestület hétfői értékelő ülésén. Az üzletek zömében több volt az érdeklődő és a vás

Tavaly decemberben 142 belvárosi üzlet vállalta, hogy szakít az eddigi hagyományokkal és az adventi hétvégéken hosszabb nyitva tartással várja a vásárlókat. Ez sok plusz feladatot rótt a kereskedőkre, hiszen 4 hétvégén keresztül egész estig dolgoztak.

Bár nem ugrott meg jelentősen a forgalom, az üzletek mégis elégedettek. Szerintük az akció rövid időn belül meghozza a várt eredményt.

A tervek szerint húsvét előtt, nyáron a györkőc fesztivál és a Szent László napok alatt, szeptemberben a fröccsnapokhoz kapcsolódva hosszabbítanák meg a nyitva tartási időt. A győriek véleménye megoszlik az ötletről.

Az ipartestület rövid időn belül dönt a pontos időpontokról, annyi biztos, hogy valamilyen formában folytatják a decemberi akciót. Az előzetes igényfelmérés alapján szinte mindegyik belvárosi üzlet csatlakozik a kezdeményezéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.