Városlista
2024. október 4, péntek - Ferenc

Hírek

2010. Május 03. 14:29, hétfő | Belföld
Forrás: Fürge Diák Iskolaszövetség

Sikerrel ért véget a Fürge Diák minőségi diákmunka programja

Sikerrel ért véget a Fürge Diák minőségi diákmunka programja

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet által meghirdetett karrier-program befejeződött, a diákok megkapták az együttműködő partnerek által felajánlott majd 150 nyereményt.


Sikerrel zárult a Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2009 áprilisában meghirdetett a „Dolgozz a jövődön!" programja, amelyben kiemelkedő diák-munkavállalóit honorálta.

  

A karrierépítés első lépése: „Dolgozz a jövődön!"

  

A második legnagyobb országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet egyedülálló kezdeményezésének, a "Dolgozz a jövődön" programnak a célja az volt, hogy azokat a fiatalokat támogassa, akiknek fontos a leendő karrierjük, és akik a diákmunkát ennek első állomásaként fogják fel. További célnak tűzték ki a szervezők, hogy a program, a feltételeket teljesítőknek valódi segítséget nyújtson akkor, amikor eljön a munkába állás ideje.

A kezdeményezéshez hat neves HR-tanácsadó, szervezet-fejlesztő csatlakozott. A minőségi diákmunka program kidolgozásakor a Fürge Diák Iskolaszövetkezet hosszú távú célkitűzése az általuk foglalkoztatott diákok karrierépítésének előmozdítása volt.

Azok a diák-munkavállalók, akik részt vettek és sikerrel teljesítettek a „Dolgozz a jövődön" programban, karrier tanácsadást, nyelvi oktatást, csoportos coaching szolgáltatást, gyakornoki lehetőséget, konferencia tiszteletjegyet és egyéb értékes felajánlásokat érdemeltek ki. Neves HR-tanácsadók - a program támogatói - a 2010-es év során „adják át" a nyereményeket a közel negyven, társaik közül magasan kiemelkedő diáknak.

A nyertesek az ország számos városából és különböző felsőoktatási intézményekből érkeztek Budapestre 2010 április 29-én, hogy nyereményeiket ünnepélyes keretek között vegyék át a Fürge Diák Iskolaszövetkezet vezetőitől, a programot támogató HR-tanácsadók jelenlétében.

A résztvevő diákok a program értékelésekor leginkább azt emelték ki, hogy az iskolaszövetkezetben végzett diákmunka valóban jó alapozás a karrierjükre. Ezt sokkal fontosabbnak tartották minden nyereménynél, vagy díjnál.

A programban résztvevő fiatalok még egy szempontot emeltek ki a Fürge Diák kezdeményezésével kapcsolatban, hogy olyan munkajogi ismeretek birtokába jutottak, amit eddig sehol, se iskolában, se a szüleiktől nem kaptak meg. Ezeknek az ismereteknek a birtokában minden valószínűség szerint magabiztosabban vehetnek részt az első állásinterjúikon.

Simon Balázs, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet jogi és kommunikációs igazgatója szerint sikert értek el, hiszen ráirányították a figyelmet a fiatalok munkába állásának kérdésére.

- Örülünk, hogy a témával kapcsolatban végre nemcsak a problémákat elemezhetjük. A program egy lehetőség arra, hogy kimozdulhassunk abból a patthelyzetből, amiben jelenleg vagyunk, amikor a munkaadó nem talál fiatal munkaerőt, a fiatal nem talál megfelelő munkát. A mai eseményen közel 40 diák több mint 150 nyereményét adtuk át. De nem hiszem, hogy itt a nyerés, vagy a nyeremények a főszereplők. Bízom benne, hogy a program egy éve alatt sikerült felhívnunk a közvélemény figyelmét a fiatalok karrierépítési helyzetére és sikerült megtanítanunk a diákoknak a program segítségével, hogy becsüljék és vegyék komolyan önmagukat és a munkát, amit végeznek.

  

Kapcsolat, további információ:

Jávor Zsófia
mobil: (30) 62 75 205
email: javor.zsofia@beltav.hu

HÁTTÉRANYAG

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet

Az 1994-ben alapított, második legnagyobb, országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet több mint 30.000 tagot számlál és évente 20.000 diák munkavállaló számára szervez munkalehetőségeket. Tizennyolc irodából álló országos hálózatában évente több mint 1.000.000.000 Ft diákmunkabért fizet ki.

2008 őszén a Fürge Diák Iskolaszövetkezet CSR-pályázatot írt ki, amivel a hagyományos értelemben vett adományozást egy új formában végzi: a NIOK-kal partnerségben 1000 diákmunkaórát ajánlott fel társadalmi célokra. A nyertes szervezet az Emberség Erejével Alapítvány lett. Az együttműködés 2009-ben díjat nyert a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat civil és céges együttműködéseket díjazó pályázatán.

További információ: www.furgediak.hu

www.karriercsomag.furgediak.hu

  

A „Dolgozz a jövődön!" program partnerei

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet által meghirdetett programhoz neves tanácsadócégek csatlakoztak. A Business Coach Kft, a Fejlesztési Akadémia és Továbbképző Intézet, a HILL International Személyzeti és Tanácsadó Kft., a Milton Tanácsadó és Oktatásszervező Kft., a P&Bert Management Consulting Group Kft., és a Telkes Tanácsadó Zrt. vezetői fontosnak tartják a minőségi utánpótlást. A program partnereiként közvetlen támogatást tudnak adni az arra rátermett fiataloknak karriercéljaik elérésében, és a megfelelően ambíciózus, céltudatos és kitartó diákokat saját erőforrásaikból jutalmazzák.

A partnercégek feladata volt a program indulásakor, hogy a Fürge Diák által kidolgozott minősítési rendszert szigorú szakmai szempontok szerint hitelesítsék, a munkaévet és a minősítést követően pedig a karriercsomagot kiérdemlő diákok számára különböző „juttatásokat" biztosítanak. A változatos felajánlások mindegyike tartalmazza az ajánlólevelet, és az értékes kapcsolatrendszert, amit egy tanácsadócég vezetője felajánlhat, de a legkiemelkedőbbek számára további változatos felajánlásokat is tettek: személyes karrier-tanácsadást, konferenciarészvételt, csoportos coaching-ot, idegennyelvi továbbképzést, gyakornoki program részvételt, munkahely bemutatást, de a húsz legrátermettebb diák az egyik partnercég felajánlása révén akár 360 fokos teljesítményértékelést is kiérdemelhet a minőségi diákmunkával.

A partnercégeinek felajánlásai:

  

A Business Coach Kft. felajánlása:

·                     A Business Coach Kft. ingyenes csoportos coaching szolgáltatás 2x12 fő részére

http://www.businesscoach.hu/

A Fejlesztési Akadémia és Továbbképző Intézet felajánlása:

·                     5 fő számára ingyenes idegennyelvi továbbképzés

http://vati.szie.hu/

  

A HILL International Személyzeti és Tanácsadó Kft. felajánlása:

·                     HILL kompetencia analízis (HCA) biztosítása 20 fő részére

·                     HILL 360 fokos teljesítményértékelés nyújtása 20 fő részére

·                     Workshop tanácsadóval 10 fő részére

·                     Maximum 3 fő erejéig esetleges gyakornoki programban való részvétel

http://www.hill.hu

  

A Milton Tanácsadó és Oktatásszervező Kft. felajánlása:

·                     20 darab konferencia tiszteletjegy

http://www.milton.hu/

A P&Bert Management Consulting Group Kft. felajánlása:

·                     Csoportos karrier-tanácsadás

·                     Csoportos konzultáció a munkaerő piacról 

·                     Csoportos konzultáció a gyakornoki programokról?

·                     5 fő számára részvétel a P&Bert gyakornoki programjában       

·                     6 fő számára munkahely-bemutatás, a „P&Bert, mint munkahely" megismerése

·                     Interjú készítése 5 fő gyakornok jelölttel a Consultation Magazin részére

http://pbert.eu/

A Telkes Tanácsadó Zrt. felajánlása:

·                     Személyes karrier-tanácsadás 5 fő részére

·                     Kiscsoportos előadás 12 fő részére az aktuális munkaerő piaci helyzetről

http://telkes.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni