Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2010. Május 27. 07:37, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Sikerükkel csoportelsőként jutottak ki az Eb-re női kéziseink

Sikerükkel csoportelsőként jutottak ki az Eb-re női kéziseink

A Mátéfi Eszter szövetségi kapitány által irányított magyar női kézilabda-válogatott nyolcgólos, magabiztos győzelmet aratott Csehországban a házigazdák elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A csoport másik találkozóján is idegenbeli sik

 

Az erőviszonyokat ismerve kiábrándító volt a kezdés magyar részről, hiszen a vendéglátók gyorsan megléptek (5-2). Szerencsére a magyar válogatott nem esett kétségbe, két sebességi fokozattal feljebb kapcsolt és záros határidőn belül máris a hátát mutatta az ellenfélnek. (5-6)

 

Ezt követően egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó, amelyen mi irányítottuk ugyan a játékot, de nem tudtunk jelentős előnybe kerülni, mert a szívós csehek erejéből akkor még futotta a nyílt csatára. Nem úgy a félidő hajrájában.

 

Akkor négy lerohanásból is gólt szerzett a magyar együttes, amely állva hagyta a kicsit megrendítő ütéseket beszedő ökölvívóra emlékeztető cseheket. Hiába, ez nem az ő szintjük volt. (13-17)

A második felvonásban nőtt a magyar csapat előnye, a találkozó pedig egyre inkább edzőmérkőzésre hasonlított. A mieinknél bejött, mert bejöhetett a cseresor, nekik is bizonyítási lehetőséget adott a kapitány - tehette - és gyakorolhattuk volna a figurákat is, ha alkalmunk lett volna rá, mert legtöbbször a rendezetlen cseh védelem ellen már a gyors támadásbefejezések is eredményre vezettek. A csehek egyre nehezebben hangolódtak ránk, tudniillik szélről és kinti lövésekből is rendre betaláltunk a kapujukba.

 

A vége teljesen meggyőző siker lett. A magyar együttesből Görbicz Anita abszolút vezérnek bizonyult, mellett Bulath Anita bizonyult kulcsembernek, aki ellenállást nem ismerve lőtte sorra a gólokat. (23-31)

A magyar együttes így az ötödik fordulót követően is hibátlan teljesítménnyel áll a csoport első helyén, a második helyen álló svédek viszont pontelőnyre tettek szert a csehekkel szemben. A mieink a mai sikerükkel már biztos csoportelsőként Eb-résztvevők.

 

Rajtunk kívül még a csoportmásodik szerez kvalifikációt magának a dán és norvég közös rendezésű kontinensviadalra. Ezek nagy valószínűsséggel a svédek lesznek, akik Csehországban hét góllal nyertek, és hazai pályán fogadják a cseheket a záró fordulóban.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.