Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2020. Október 04. 14:06, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Sikkasztott, rongált, végül félrevezette a hatóságot

Sikkasztott, rongált, végül félrevezette a hatóságot

A kunszentmiklósi nyomozók vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki elsikkasztott három millió forintot, megrongált egy autót, majd valótlan bejelentést tett a rendőrségen.

Egy 31 éves dunaegyházi férfi tett bejelentést 2020. május 1-én reggel a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon lopás miatt. Azt állította, hogy az ingatlana előtt parkoló tehergépkocsi ablakát ismeretlen tettes betörte, és a járműből eltulajdonította a főnöke tulajdonát képező közel három millió forintnyi készpénzt - közölte a rendőrség.

A rendőrök kihallgatták a feljelentő munkaadóját, mivel nem csak az elvitt készpénz, hanem a feltört jármű is az ő tulajdonát képezte. A vallomása alapján a nyomozók gyanakodni kezdtek arra, hogy valójában nem is történt lopás; a bizonyítékok arra engedtek következtetni, hogy a bejelentő saját maga törte be a teherkocsi ablakát, és ő vette magához a pénzt.

Miután a gyanú beigazolódott, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya sikkasztás bűntett és rongálás vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki a hamis bejelentést tevő férfit, aki ellen hatóság félrevezetése vétség miatt újabb eljárás indult. A gyanúsított elismerte a bűncselekmények elkövetését. Elmondta, hogy ő maga törte be a jármű ablakát, és még kutatást is végzett az utastérben azért, hogy hihetőbb legyen a rendőröknek előadott történet.

A szabadlábon védekező férfi ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Címkék: rongálás, sikkasztás

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 17:07, hétfő | Belföld

Áremelésre készülnek az építőanyaggyártók

Az építőanyaggyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak,

2021. December 06. 15:05, hétfő | Belföld

Gombaszennyezettség miatt hív vissza egy terméket az egyik áruházlánc

Allergiás reakciót kiváltó gomba szennyezettség miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta a Les Natures márka jelzésű, 450 grammos kiszerelésű gyűjtött gombákból álló gyorsfagyasztott darabolt gombakeveréket

2021. December 06. 12:54, hétfő | Belföld

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 06. 12:02, hétfő | Belföld

Kórházigazgató: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat

A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.