Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Április 08. 07:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Sima győzelem a Békéscsaba ellen: Ljubljanából erősít a Győri Audi ETO?

Sima győzelem a Békéscsaba ellen: Ljubljanából erősít a Győri Audi ETO?

A Siol Sport nevű szlovén internetes újság szerint a szlovén válogatott 19 éves, 185 centiméter magas jobbátlövője, Ana Gros (Krim Mercator - képünkön) nagyon közel áll ahhoz,

Az internetes portál Ana Gros úton Győrbe?" című cikke szerint a magyar bajnok nagyon szeretné leigazolni Grost, és mivel a ljubljanai csapatnál továbbra sem dúskálnak az anyagiakban, a klubváltása nagyon is valószínűnek tetszik.

A Krim Mercator minden bizonnyal nem tudja megtartani szerb irányítóját, Andrea Lekicset, pedig vele szívesen hosszabbítanának. Lekicsért Európa leggazdagabb csapatai jelentkeztek be, ahogy a horvát kapus Andrea Penezicért is, így sokkal valószínűbb a távozásuk, mint a maradásuk.

Lekics és Penezic tavalyi maradt a válságba került csapatnál, de most nem biztos, hogy nemet tudnak mondani a kecsegtető ajánlatokra.

A jól értesültek szerint Ljudmila Bodnyeva és Marina Vergeljuk viszont marad az új idényben is. Az újoncok közül a jobb átlövő pozicíóra visszavárják a válogatott Barbara Varlecet, aki a szerb Zajecarnál volt kölcsönben és sokat fejlődött.

Zácsik Szandra - a Siol Sport szerint - marad és ha Lekicset meg tudják tartani, akkor ismét szép reményekkel indulhatnak a BL-ben.

- - -

A női élvonalbeli kézilabda-bajnokság Arany szok néven futó rájátszásának elődöntőjében az első mérkőzésen a címvédő Győri Audi ETO KC egy izgalmasan induló találkozón végül biztos győzelmet aratott az alapszakaszban negyedik helyen záró Békéscsaba ellen. Folytatás április 21-én, Békéscsabán.

Bár az első győri támadás még nem végződött góllal, a másodiknál Vérten Orsolya már biztos kézzel értékesített egy indítást. Miután Kovacsics Anikó egy labdaszerzést követően szintén eredményes tudott lenni, a kezdés egyértelműen a hazaiaké volt. Nem úgy a folytatás...

A Békéscsaba remekül megszervezte a védekezését, keményen, de nem durván játszottak a vendégek, így több győri támadásból idejekorán kivették az élt.

Meglepetésre tartotta a döntetlen körüli eredményt Mátéfi Eszter együttese, amelyben kiemelkedett gólerős játékával Bódi Bernadett és Olha Nyiholajenko.

A győriek leginkább a vendégek támadásban elkövetett pontatlanságaiból és hibáiból tudtak megélni és gyors lefolyású támadások végén gólokat szerezni.

A Győrben a kispadon kezdett a két hónapja porcsérülést szenvedő Gröbicz Anita, aki a nyolcadik percben egy büntetőre állt be, amelyet egy lövőcsel után biztos kézzel értékesített.

A 15. percben a Harcoljatok!, Harcoljatok!" rigmus csattant fel a győri lelátón, ami kritika volt a házigazdák számára.

Nemkülönben az, hogy a végig ideges Konkoly Csaba vezetőedző egy véleményes büntetőnél - nem a házigazdák javára ítéltek a bírók hetest - úgy reklamált, hogy sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

Pedig, ha tudta volna, hogy Pálinger Katalin spiccel véd, talán nem tesz ilyet...

A hajrához érve 10-10 után ellépett a Győr, de hiába vezetett már 16-12-re is, a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak a házigazdák. (16-14)

A szünet után gyorsan kiegyenlített a Békéscsaba, és továbbra is tartotta állásait", de 18-18-as mérkőzésállást követően a Győr állva hagyta az erejével láthatóan elkészülő vendégeket.

Utóbbiaknak akkor már támadásban és védekezésben sem ment, míg sorra jöttek a győri gólok. Mátéfi kapust cserélt, de hiába. Eközben a hazai támadásokban egyre több szerepet kért és kapott a karmester. Az akkor már akcióknál is pályán maradó Görbicz vezérletével hengereltek a zöld-fehérek.

A válogatott irányítóval kapcsolatban optimizmusra adhat okot, hogy lőtt gólt csípőből, míg a heteseket két kivétellel biztos kézzel értékesítette - egyszer elképesztően pimaszul leültette a csabai kapust, majd az üresen álló kapuba dobta a labdát -, de vetődött egy kipattantó labdabért, többgólos előnynél.

A végén már semmilyen ellenállást nem tudott tanúsítani a Békéscsaba, amely csupán a találkozó kétharmadáig tartotta a lépést esélyesebb ellenfelével.

A Győr megérdemelt győzelmet aratott, még ilyen különbséggel is, és egészen nyugodtan várhatja az elődöntő második mérkőzését, amelyet ilyen tempójú játékkal Békéscsabán is megnyerhet.

ARANY SZOK N?I NB I EL?DNT?, 1. MRK?ZS
Győri Audi ETO KC-Békéscsabai ENK SE 32-24 (16-14)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Győr javára


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.