Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. November 08. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Simán kikapott a ligaelső New England Clevelandben

Simán kikapott a ligaelső New England Clevelandben

Óriási meglepetésre kikapott az eddig a legjobb mérleggel álló New England Patriots a Cleveland Browns otthonában a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság 9. játékhetének vasárnapi mérkőzésén. A Minnesota Vikings hátrányból felállva,

A liga legjobb mérlegével várhatta az alapszakasz 9. fordulóját a New England Patriots, de a Hazafiak hatalmas meglepetésre vereséget szenvedtek a Cleveland Brownstól. Ráadásul a hazaiak alaposan, 34–14-re elpáholták Tom Bradyéket, elsősorban a szenzációsan játszó Peyton Hillisnek köszönhetően.

A Browns futójátékosa 184 yardot és két touchdownt futott a találkozón, és emellett még 36 elkapott yardot is feljegyezhettünk a neve mellett. A Cleveland újonc irányítója, Colt McCoy megbízhatóan teljesített, 19 passzából 14 sikeres volt, egyszer sem adta el a labdát, és 174 passzolt yardja mellett egy futott TD-t is összeszorgoskodott.

A Patriots irányítója, Tom Brady magához képest nem nyújtott kiemelkedőt (224 yard, 19/36, 2 TD), de az újonc tight end, Aaron Hernandez két touchdownelkapással vétette észre magát – igaz, ez sem volt elég ahhoz, hogy a Pats elkerülje a vereséget. A New England botlását súlyosabbá teszi, hogy legfőbb csoportriválisa, a New York Jets bravúros győzelmet aratott Detroitban.

Pedig a Jets is közel állt a vereséghez, de a Lions megsérülő rúgója helyett Ndamukong Suh defensive tackle végzett el egy TD utáni jutalomrúgást, és hibázott – ha az a jutalompont bemegy, a Jets nem tudja hosszabbításra menteni a mérkőzést. De tudta, és a ráadásban Nick Folk 30 yardos mezőnygóljával 23–20-ra legyőzte a Lionst.

A Houston Texans sorozatban második vereségét szenvedte el, miután hazai pályán 29–23-ra kikapott a San Diego Chargerstől. A Texans ligautolsó passz elleni védelme nem tudott mit kezdeni a legjobb passzjátékkal rendelkező vendégekkel, Philip Rivers 295 yard mellett négy touchdownt passzolt.

A Chargers sikeresen levette a pályáról a liga talán legjobb elkapóját, Andre Johnsont (41 yard, 4 elkapás), Arian Foster pedig egymagában kevés volt a győzelemhez. Igaz, a remek futó 127 yardot és két touchdownt összeszorgoskodott (70 elkapott yard mellett).

Az utóbbi hetek eseményei alapján úgy tűnik, hogy valami nagyon nincs rendben a Minnesota Vikings háza táján (Randy Moss kurta-furcsa távozását követően arról lehetett olvasni, hogy a pénteki edzésen egymásnak esett Brad Childress vezetőedző és Percy Harvin elkapó, a többieknek kellett szétválasztani őket), de a Vikingek legalább megnyerték mai meccsüket.

Igaz, a Minnesota nem parádézott az Arizona Cardinals ellen, de a hosszabbításban egy Ryan Longwell-mezőnygólnak köszönhetően kiharcolta a 27–24-es győzelmet. Adrian Peterson 81 yardot és egy touchdownt futott, de 66 elkapott yardot és egy elkapott TD-t is betett a közösbe, míg Brett Favre 36 jó passzal, 446 passzolt yarddal, két touchdownnal és két eladott labdával zárta a mérkőzést. Könnyen elképzelhető, hogy ezzel ideiglenesen Childress alatt is megszilárdul a kispad.

A Dallas második meccsét játszotta úgy, hogy nem Toni Romo kezdett irányítóként (Romo két hete a Giants ellen sérült meg), és zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el – a Cowboys ezúttal a bajnoki címre is esélyesnek tartott, hatodik sikerét arató Packerstől kapott ki nagyon simán. A Green Bay 45–7-es sikeréből 289 passzolt yarddal és három TD-passzal vette ki a részét a hazaiak irányítója, Aaron Rodgers.

Magabiztos győzelmet aratott a New York Giants Seattle-ben, így hat győzelem mellett két vereséggel továbbra is vezeti a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság Nemzeti főcsoportjának Keleti divízióját. Az Indianapolist hazai pályán legyőző Philadelphia (5/3) tapad csoportriválisára. Az Amerikai főcsoport Nyugati divíziójának oaklandi belharcában a házigazda Raiders hosszabbítás után győzte le a Kansas Cityt, így feljött a csoportot vezető Chiefsre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!