Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2022. Január 03. 15:09, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/ugyeszseg.hu

Síremlékre szánt pénzt sikkasztott

Síremlékre szánt pénzt sikkasztott

Sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség az ellen a somogy megyei férfi ellen, aki egy esztergomi sértett síremlékre szánt pénzét sikkasztotta el.

Az esztergomi sértett síremléket szeretett volna készíttetni a néhai felesége részére, ezért 2020 júliusában e-mailen keresztül felvette a kapcsolatot az elkövetővel.

A férfi és a megrendelő e-mailen, illetve telefonon egyeztetett a síremlékről, ennek során a somogy megyei férfi vázlatokat, terveket küldött a sértettnek – közölte az ügyészség közleményében.

Az elkövető 2020. augusztus 11-én a munka elkezdéséhez, az ahhoz szükséges kő megvásárlásához, kisplasztika elkészítéséhez 250 ezer forintot kért a sértettől, aki a pénzt 2020. augusztus 12-én átutalta a megjelölt bankszámlára.

A síremlék elkészítéséhez szükséges márvány 150 ezer forintba került volna, azonban az elkövető a követ nem vette meg, ezt a pénzt a megélhetésére fordította, ezáltal azt jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a sikkasztó férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 12:02, csütörtök | Kék hírek

Elfogtak egy 75 éves férfit, mert lelőtt egy madarat

Elfogtak a rendőrök egy 75 éves férfit, aki légpuskával lelőtt egy védett madarat Szegeden a minap.

2022. Május 25. 08:04, szerda | Kék hírek

Ellopott egy közlekedési táblát, először jó ötletnek tűnt

A konyári férfi kitépett a földből egy STOP táblát, majd hazavitte. Közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint lopás vétség miatt kell felelnie.

2022. Május 24. 14:04, kedd | Kék hírek

Oltás nélkül szereztek védettségi igazolványt

Három személy ellen folyik büntetőeljárás, akik jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz. A rendőrök az ellen a férfi ellen is nyomoznak, aki segítséget nyújtott nekik ebben.

2022. Május 23. 11:00, hétfő | Kék hírek

Több mint ezerháromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Péntektől vasárnapig 1370 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.