Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2022. Január 03. 15:09, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/ugyeszseg.hu

Síremlékre szánt pénzt sikkasztott

Síremlékre szánt pénzt sikkasztott

Sikkasztás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség az ellen a somogy megyei férfi ellen, aki egy esztergomi sértett síremlékre szánt pénzét sikkasztotta el.

Az esztergomi sértett síremléket szeretett volna készíttetni a néhai felesége részére, ezért 2020 júliusában e-mailen keresztül felvette a kapcsolatot az elkövetővel.

A férfi és a megrendelő e-mailen, illetve telefonon egyeztetett a síremlékről, ennek során a somogy megyei férfi vázlatokat, terveket küldött a sértettnek – közölte az ügyészség közleményében.

Az elkövető 2020. augusztus 11-én a munka elkezdéséhez, az ahhoz szükséges kő megvásárlásához, kisplasztika elkészítéséhez 250 ezer forintot kért a sértettől, aki a pénzt 2020. augusztus 12-én átutalta a megjelölt bankszámlára.

A síremlék elkészítéséhez szükséges márvány 150 ezer forintba került volna, azonban az elkövető a követ nem vette meg, ezt a pénzt a megélhetésére fordította, ezáltal azt jogtalanul eltulajdonította.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a sikkasztó férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 17. 11:40, péntek | Kék hírek

Veszprém belvárosában tapogatott egy nőt, a rendőrök elfogták

A sértett tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2023. március 14-én 9 óra 20 perckor Veszprém belvárosában egy ismeretlen személy több alkalommal megfogta őt, miközben gyalogosan közlekedett.

2023. Március 17. 09:45, péntek | Kék hírek

Drónokkal csempészik át a cigarettát a magyar zöldhatáron

A NAV hőkamerákkal figyeli az eget, így könnyen kiszúrják, amint a drónokról ledobják a csomagokat.

2023. Március 09. 09:17, csütörtök | Kék hírek

Szembeszállt a rablóval a trafikosnő

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki símaszkban és kapucniban akart kirabolni egy dohányboltot Baján.

2023. Március 06. 12:47, hétfő | Kék hírek

Autópályák mentén fosztogató bandát leplezett le a rendőrség

Autópályák, autóutak mentén a parkolóhelyeken pihenő, jellemzően külföldi autósokat kifosztó banda tagjait fogta el a rendőrség.