Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Augusztus 26. 10:52, hétfő | Belföld

Sirius 2018 lett a legjobb fehér bor

Sirius 2018  lett a legjobb fehér bor

Hétvégén, a XII. Győri Bornapokon is megválasztották Győr város borát és öt Fesztivál bor díjat is kiosztottak. A Fesztivál Fehér bora: Babarczi Szőlőbirtok és Pince - Sirius 2018 - lett.

Babarczi Zsuzsannát kérdeztem.

Honnan ered a "SIRIUS" elnevezés?

Nagy öröm volt, hogy Sirius borunk nyerte el a fesztivál bora címet, mert ez a bor újdonság pincészetünknél. Chardonnay fajtabor, Sirius fantázia névvel, hordóban erjedt és érlelődött, májusban került a palackokba. Egyelőre csak a pincészetnél kapható. Ez a bor fehér boraink közül a csúcsminőséget képviseli és Sirius a Nagy Kutya csillagkép és az egész éjszakai égbolt legfényesebb csillaga. Sirius a mi csillagunk is a fehér boraink között.

Mi a nyertes bor titka?

Nagy büszkeség számunkra, hogy Sirius borunk nyerte el a Fesztivál bora címet, mert ez a bor újdonság pincészetünknél. Chardonnay fajtabor, Sirius fantázia névvel, hordóban erjedt és érlelődött, májusban került a palackokba. Egyelőre csak a pincészetnél kapható.

Milyen újdonságokkal készül pincészetük?

Pincészetünk jelenleg 65 hektáron dolgozik, a friss üde, reduktív, gyümölcsös borok mellett hordós érlelésű borokkal is elkezdtünk foglalkozni illetve vörös borokkal is a piacon vagyunk már. Sőt! A Merlot borunk több Michellin csillagos borlapján szerepel. Nagyon szép Chardonnay szőlőt szüreteltünk, magas mustfokkal és tökéletes paraméterekkel. A bor nagy testű, hosszú lecsengésű. A nagy test mellett azonban gyümölcsösség és frissesség is érezhető, a hordó harmonikusan beépült a borba.

Szívből gratulálunk a díjhoz!

Riport: Csobay Dániel

Fotó: Babarczi Szőlőbirtok és Pince,Facebook; gyorplusz.hu - O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.