Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2010. Október 05. 07:49, kedd | Bulvár
Forrás: HírTV

Soha ennyi sör még nem fogyott

Soha ennyi sör még nem fogyott

Minden eddiginél több sört nyakaltak be a résztvevők az idei müncheni sörfesztiválon – állítják a világhírű Októberfest szervezői. Adataik szerint az eseményre 6,4 millió látogató érkezett, akik 7 millió liter sört fogyasztottak a

Talán a megnövekedett sörfogyasztás eredményeképp, vagy mástól, mindenesetre idén megnőtt a söröskancsókkal fejbe kólintott résztvevők száma is, míg tavaly 43 embert szállítottak kórházba fejsérülésekkel, addig idén már 62-en estek áldozatul a méretes literes kancsóknak.

Bár a sörből minden eddiginél többet fogyasztottak a látogatók, a vendégszám csúcsát nem döntötték meg - így a rekord továbbra is az 1985-ös év marad, amikor 7,1 millióan látogattak el a bajor sörünnepre. Münchenben a mostani volt a 200. sörfesztivál az Októberfest történetében, igaz csak a 177. alkalommal megrendezett ünnep. Az esemény ugyanis egyszer kolerajárvány, máskor a világháborúk, megint más alkalommal pedig a gazdasági és politikai válságok miatt maradt ki. A mostani sörfesztiválon egyébként 4500 elveszett tárgyat jelentettek be - köztük ölebeket, és egy nyuszit, egy tubát, teniszütőt, korbácsot, egy hallókészüléket, és egy protézist is.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült