Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. November 05. 10:48, kedd | Belföld

Sok a hazai zöldség- és gyümölcskereskedők adótartózása

Sok a hazai zöldség- és gyümölcskereskedők adótartózása

Nyáron több megyében valóságos razzia indult a zöldségeseknél.

nemcsak az állandó üzlettel rendelkező kereskedőket, hanem az út menti eper- és dinnyeárusokat is felkeresték az adóellenőrök, a több ezer vizsgálatban összesen 2,2 milliárd forint hiányzó adóra derült fény – írta a Magyar Nemzet kedden.

Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak azzal indokolta a vizsgálatokat, hogy a zöldség- és gyümölcskereskedelemben korábban rendre nagyobb számban fordultak elő szabályszegések.

A hatóság november elejéig több mint 3300 esetben ellenőrizte az ágazat szereplőit, a zöldségesek mellett a nagykereskedőket is vizsgálták. Az eljárások ötödében derült fény valamilyen szabálytalanságra – ismertette a szóvivő, hozzátéve: főként az online pénztárgépekhez kapcsolatos előírásokat sértették meg a vállalkozások, de gyakran akadt gond az alkalmazottak bejelentésével, és sokszor mulasztották el átadni a számlát, a nyugtát.

Az adóellenőrök 2,2 milliárd forintnyi hiányzó adóra derítettek fényt, a szabálytalanságok miatt több mint 134 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki – írta a lap.

Forrás: hirado.hu

Kép: Illusztráció

Címkék: adó, gyümölcs, zöldség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba