Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 03. 11:45, hétfő | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Sokan kaptak Köztársasági Ösztöndíjat

Sokan kaptak Köztársasági Ösztöndíjat

Ebben a tanévben a Széchenyi István Egyetem 41 felsőbb éves hallgatójának adományozott Köztársasági Ösztöndíjat az oktatásért felelős Emberi Erőforrások Minisztérium.

Köztársasági ösztöndíjat - tanulmányi és szakmai eredményeik elismerése, annak megtartása céljából - a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, a szakmai területen is kimagasló munkát végző hallgatók kaphatnak. A köztársasági ösztöndíjat a hallgatók pályázata, az egyetem által javasolt rangsor alapján a miniszter személyre szólóan adományozza. Az ösztöndíj havi összege a 2012/2013. tanév első négy hónapjára 34 ezer Ft, a tanév következő hat hónapjára pedig a 2013. évre hatályos költségvetési törvény által meghatározott összeg. A győri Széchenyi István Egyetem oktatási tevékenységét fémjelző kiválóságok szeptember 3-án, hétfőn 10 órakor, a Városi-Egyetemi Csarnokban tartandó tanévnyitón vehetik át a Köztársasági Ösztöndíj elnyerését tanúsító oklevelet- írja Winkler Csaba kommunikációs titkár, a Széchenyi István Egyetemről.

Idén, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karon kilencen kapnak köztársasági ösztöndíjat.A Kar és az Egyetem felterjesztése alapján az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Kovátsné dr. habil. Németh Máriának, a Neveléstudományi Intézet főiskolai tanárának, és Dr. Csóka Gézának, a Matematikai, Informatikai és Természettudományi Intézet főiskolai tanárának a Karon végzett szakmai tevékenységük elismeréséül, nyugdíjba vonulásuk alkalmából.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar tanácsa a 2012/2013-as tanévtől Kiváló gyakorló helyszínnek ismeri el a:

- Speciális Szakiskolát, mint a gyógypedagógia szak gyakorlati képzésének segítőjét;

- Gyermekek Házát, mint az andragógia szak gyakorlati képzésének segítőjét;

- Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzatának Gyermekvédelmi központját, mint a szociálpedagógia szak gyakorlati képzésének segítőjét és

- Erdei Iskolai Oktatóközpontot, mint a tanító szak gyakorlati képzésének segítőjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.