Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Április 14. 09:25, szombat | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Sokan szurkolnak Viviennek!

Sokan szurkolnak Viviennek!

A súlyos agyvérzéséből lassan épülő, 17 éves Andorka Vivien családja tegnap jelentős segítséget – 550 ezer forintot – kapott a Győri ETO FC-től és a labdarúgó csapat szurkolóitól.

Vivi januárban kapott agyvérzést, élete hetekig veszélyben forgott, most is az egyik fővárosi intézményben kezelik. Történetét április 4-i számunkban olvashatták először, az apropót a mai jótékonysági buli adta, amelyet Győrben, a 232 Music Clubban szerveznek. Ide azokat várják, akik az 500 forintos belépőjegy árával segítenék a fiatal lány gyógyulását. Vivien történetét a Kisalföld munkatársának, Sudár Ágnesnek a jóvoltából ismerhetjük meg.

A diáklány sorsa sokakat megérintett: a családot támogatta a lapunk által létrehozott Lapcom Média Alapítvány, s a cikk megjelenése napján jelentkezett a Győri ETO FC is, bejelentve, hogy az akkor esedékes, hétvégi bajnoki labdarúgó-mérkőzés teljes bevételét a családnak ajánlják fel; a szurkolók pedig ugyanitt (a Győr-Kaposvár meccsen) gyűjtést szerveznek.

A támogatás átadására tegnap került sor: a labdarúgó klub 500 ezer forintot adott, a szurkolók pedig 50 ezret gyűjtöttek össze. Paár Gergő a szurkolók nevében elmondta, fiatalként szembesülniük kellett azzal, hogy ilyen dráma megtörténhet bárkivel – akár velük is. Az első alkalom volt, hogy jótékony gyűjtést szerveztek, s mindenki a kezdeményezés mellé állt.

Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezető igazgatója hozzátette, szerencse, hogy ilyen történetből csak kevés akad, de éppen ezért sokakat mélyen megérintett Vivien sorsa. „Biztos vagyok abban, hogy a csapat részéről még lesz folytatása ennek az akciónak. A vezetőedző, Pintér Attila szociális érzékenysége talán kevesek előtt ismert, de rá és a csapatra is számíthatunk. Ugyanerről adott ismét tanúbizonyságot Tarsoly Csaba a klubelnök is.”

Vivien nagynénje, Andorka Csilla, a család nevében köszönetet mondott az ETO-nak és a szurkolóknak, s itt ragadta meg az alkalmat, hogy ugyanezt tolmácsolja azoknak, akik aggódnak Viviért és segítenek nekik. A tizenéves lány egy újabb műtétre vár, ha ezt el tudják végezni rajta, akkor megkezdődhet a rehabilitációja. Ennek helyszíne Budakeszi lesz, s itt kell elmondani, hogy egy volt Kazinczys diák, aki azóta szállodát vezet Budapest környékén, felajánlotta, hogy Vivi édesanyja (vagy valamelyik családtagja) megszállhat náluk addig, amíg a rehabilitáció tart.

Viviért tehát sokan szurkolnak Győrben, ezt minden bizonnyal már ő is tudja.

Forrás: Kisalföld

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt