Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Július 09. 06:21, hétfő | Külföld

Sokan vesztették életüket egy törökoroszági vonatbalesetben

Sokan vesztették életüket egy törökoroszági vonatbalesetben

Kisiklott egy Isztambulba tartó személyvonat vasárnap Törökország északnyugati részén, Tekirdag tartomány Corlu körzetében, Sarilar falu mellett.

A balesetben a török egészségügyi minisztérium közlése szerint legalább 10 ember meghalt, 73 utas megsérült.

Mehmet Ceylan, Tekirdag tartomány kormányzója elmondta, hogy a szerencsétlenséget a rendkívüli esőzés okozta, ami egy szakaszon kimosta a töltést a sínek alól.

Az Ihlas török hírügynökség felvételein az látható, hogy a vasúti pálya meghajolt, a levegőben lóg a hiányzó talaj miatt.

Az Anadolu török állami hírügynökség értesülése szerint a szerelvény a görög határ közelében található Edirne tartomány Uzunköprü körzetéből tartott Isztambulba. A közlekedési minisztérium közölte, hogy a vonaton 362 ember utazott, és a szerelvény öt kocsija borult fel.

Az NTV beszámolója alapján a helyszín közelében még földút sem halad, így annak megközelítése nagyon nehéz. Ráadásul a talaj is átázott, ezért a hatóságok a mentést először helikopterekkel és lánctalpas járművekkel kezdték meg.

A helyi gazdálkodók traktoraikkal segítették a munkálatokat.

Később munkagépek és mentőautók is nagy számban eljutottak a helyszínre. A mentési munkálatok még tartanak, a sérülteket a legközelebbi kórházakba viszik.

Forrás: origo.hu

Képek: MTI/EPA/DEPO/Mehmet Yirun

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.