Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. December 20. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Sokan igényelnek áruhitelt a bevásárláshoz

Sokan igényelnek áruhitelt a bevásárláshoz

A karácsonyi bevásárláshoz idén is sokan igényelnek áruhitelt, a válság után inkább a kölcsönök összege csökkent. A slágertermékek az ajándékoknál továbbra is az elektronikai cikkek. Az élelmiszernél pedig egyre inkább a minőség

Hosszú sorokban álltak a vásárlók a hal-és húspultok körül a karácsony előtti utolsó hétvégén. A piaci árusok szerint, idén a vevők inkább a drágább halakat keresik. A halak között a kárász és a keszeg a legolcsóbb, mindenhol 400 és 700 forint között van. Az élőponty a középár kategóriába tartozik, kilójáért átlagosan 1000 forintot kell fizetni. A piacon a legdrágább a filézett harcsa, ezért akár 3800 forintot is kérhetnek az árusok.

A szaloncukor sem drágult. Egy csomagot már 250 forintért is lehet kapni, de van 3600 forintért is. Az egyik legnagyobb magyar élelmiszer üzletlánc kommunikációs igazgatója azt mondta: idén nem emelkedtek a hústermékek árai, a vevők itt is inkább a magasabb árkategóriájú termékeket keresik.

- Alapvetően megállapítható, hogy a karácsonyi ünnepek alkalmával, mindenki magasabb áron kapható, minőségi termékekre vált. Tehát nem annyira nézi meg azt, hogy miért mennyit ad ki, ezt jellemző volt az elmúlt években is, de azért van mellette egy olyan masszív vásárlóréteg, amely kifejezetten az akciós termékeket keresi. Ha összességében vizsgáljuk, akkor a fogyasztók többet költenek ezekben a napokban - nyilatkozta a hírTV-nek a CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila.

A szóvivő azt mondta: az eddigi adatok alapján az ünnepek előtt idén sokkal több volt a vásárló, mint tavaly. A csúcsforgalmat mindenhol jövő hétre várják. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

2024. Július 29. 08:09, hétfő | Belföld

Indul a Digitális Állampolgárság Program

Indul a Digitális Állampolgárság Program, ősztől egyre több ügyet lehet mobiltelefonról intézni, s már lehet előregisztrálni a kormányablakokban

2024. Július 29. 08:08, hétfő | Belföld

Zömében derült, napos idő várható a héten

A héten derült, napos idő várható, csütörtöktől zivatarok is érkezhetnek - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül