Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2010. Január 31. 15:17, vasárnap | Bulvár
Forrás: Story Online

Sokkolt nézők az Urániában

Sokkolt nézők az Urániában

Sopsits Árpádot ünnepelte néhány nappal ezelőtt a közönség, a rendező legújabb filmje, A hetedik kör díszbemutatóján, amelyen az alkotókon, barátokon, családtagon túl, a szakma és a művészvilág nagyjai is tiszteletüket tették. Az

Teltház előtt mutatták be Sopsits Árpád legújabb, A hetedik kör című filmjét, amely korunk összezavarodott lelkületű fiataljainak világáról ad egyfajta látleletet.

A film sokkoló jelenetei mélyen érintették a közönséget. "Úgy vettem észre, mindenkire hatott a történet: fejbevágta és lenyűgözte a nézőket. Sokaknak tetszett, beleértve a számomra fontos véleménnyel bíró Koltai Tamás színikritikust, Donáth László evangélikus lelkészt, vagy Szebeni András fotóművészt és Dávid Zoltán operatőrt. Én magam nem néztem meg újra, mert már sokszor láttam, hiszen két évet dolgoztam rajta" - mondta rendező, majd elújságolta, hogy különleges élményben volt része a napokban: a filmet meghívták Amszterdamba, a fantasztikus filmek fesztiváljára.
Ezzel együtt már 12 fesztiválra hívták meg A hetedik kört, többek között Karlovy Varyba és Montrealba. A film háziasszonya Bényi Ildikó volt, aki hangos taps kíséretében szólította a színpadra az alkotókat, többek között Csuja Imrét, Danyi Juditot, a hét gyermeket, valamint a producert, Sándor Pált.

A filmet már január 28-ától vetítik a mozik vidéken és Budapesten egyaránt.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 16:05, vasárnap | Bulvár

Visszatért a világ első játékfilmes forgatócsoportja a Nemzetközi Űrállomásról

Visszatért a Földre vasárnap a világ első forgatócsoportja, amely játékfilmen dolgozott a világűrben.

2021. Október 16. 08:47, szombat | Bulvár

A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre

A Coldplay együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint 2016-os turnéja.

2021. Október 13. 08:51, szerda | Bulvár

Indul a jelentkezés A Dal 2022-ra, élő lesz a zenei kíséret

November 15-ig lehet jelentkezni A Dalba, a köztelevízió zenés produkciójába. Az immár tizenegyedik évadjához ért dalválasztó válogatóiba ismét negyven dal jut, 2022-ben először lesz élő a zenei kíséret.

2021. Október 12. 16:07, kedd | Bulvár

Fegyveres betörők luxuscikkeket raboltak a volt Juventus-játékos lakásából

Fegyveres betörők mintegy 300 ezer euró (108,5 millió forint) értékben luxuscikkeket vittek el az OGC Nice gaboni válogatott labdarúgója, Mario Lemina lakásából.