Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. November 07. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Sólyom László Győrben: "Tévtan, hogy a mostani alkotmány sztálinista!"

Sólyom László Győrben: "Tévtan, hogy a mostani alkotmány sztálinista!"

Az alkotmányellenes hangulat - melyet különféle aktuálpolitikai célból táplálnak - lassú méregként hat, aláássa az alkotmány rangját, legitimitását - fogalmazott Sólyom László, az előző köztársasági elnök szombaton könyvének g

Hangsúlyozta: a társadalomba mélyen belegyökeredzett tévtan az, hogy a mostani alkotmány sztálinista lenne. Sólyom úgy vélte: a mindenkori kormányokat nem az alkotmány akadályozta meg abban, hogy fontos társadalmi kérdéseket megoldjanak.
- Lehet új alkotmányt létrehozni - ez beleillik a mostani újrakezdés filozófiájába -, de tartalmilag ennél újabbat, európaibbat, a hazai szabadságfoknak megfelelőbbet megalkotni nem lehet - jelentette ki a volt államfő. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét a rendszerváltás után éppen a módosított alkotmány, s az ország alkotmányosan működő rendje teremtette meg.

Könyve kapcsán Sólyom László szólt arról is, hogy a praktikus politikai célokat mindig egyeztetni kell az alkotmányos alapelvekkel.

Sólyom László a sajtó érdeklődésére külön nem nyilatkozott az Alkotmánybíróság mozgásterét szűkítő kormányzati elképzelésekről, csupán annyit jegyzett meg: korábban kiadott nyilatkozata tartalmazza az álláspontját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.