Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. November 02. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Sólyom László is bemutatja kötetét a X. Győri Könyvszalon keretében

Sólyom László is bemutatja kötetét a X. Győri Könyvszalon keretében

Szilágyi Tibor színművész saját verseit mondja el, Sólyom László Egy elnökség lenyomata című könyvét mutatja be, Ágh István költő pedig alkotói díjat vesz át a pénteken kezdődő X. Győri Könyvszalonon. Az olvasás győri ünnepén

Ilyen elismerést kapott korábban - többek között - Szabó Magda, Kertész Imre, Spiró György, s Esterházy Péter is.

A szalon programjai keretében konferenciát rendeznek az olvasás védelmében, új köteteket mutatnak be, író-olvasó találkozókat tartanak. Győr vendége lesz mások mellett Bereményi Géza, Kalász Márton, Varró Dániel, a Műhely folyóirat különszámot jelentet meg, Szilágyi Tibor színművész saját verseit szavalja. Táltosok, tudósok, boszorkányok című könyvével emlékeznek Timaffy László néprajzkutatóra, Sólyom László pedig Egy elnökség lenyomata című könyvéről beszél.

A szalonon mutatják be a Gondolat Könyvkiadó füzetsorozatának, a Vinnivalónak az első számát, melyben a „jó öregséghez" olvashatnak gondolatokat: Várszegi Asztrik főapát, valamint Kásler Miklós onkológus a Nyitott nemzedék nyugdíjasok szabadegyetemén elhangzott előadásának szerkesztett változatát közlik Iván László gerontológus előszavával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.