Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Január 12. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Sorra dőlhetnek romba az épületek

Sorra dőlhetnek romba az épületek

Sorra dőlhetnek össze a házak a belvíz miatt a Csongrád megyei Csanyteleken, van olyan udvar, ahol méteres víz áll. Eddig két épület vált lakhatatlanná. A védekezést a polgármesterek szerint az is nehezíti, hogy míg tavaly 25-30 közmunk

Csanyteleken egy vályogháznak a falai két napja dőltek ki. Az egész szerkezet megrogyott, az épület lakhatatlanná vált. A háromfős család egy önkormányzati szükséglakásba költözött. A településen körülbelül 20 vályogház van veszélyben, van olyan épület is, amelynek kertjében már egy méter magasságban áll a hóolvadás miatt megemelkedett talajvíz.

A településen december óta közmunkások is segítenek a szivattyúzásban. A jogszabály módosítása miatt őket már csak négyórás munkaidőben lehet alkalmazni. A polgármester a térség településvezetőivel a kormányhoz fordulna az ügyben, mert „egyszerűen elfogynak az emberek”. Forgó Henrik, Csanytelek első embere alapvetően egyetért a jogszabály változtatással, azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy „minősített helyzetekben valamilyen más formára” lenne szükség.

Csanytelek mellett a Dél-Alföldön Csongrádon, Pálmonostorán, Kunszentmártonon a legrosszabb a helyzet, mindenhol harmadfokú készültség mellett védekeznek. Az ország belvízzel elöntött területeiről eddig 150 embernek kellett elhagynia otthonát. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: