Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 20. 14:59, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Sosem kapják meg fizetésüket a szörpüzem egykori dolgozói?

Sosem kapják meg fizetésüket a szörpüzem egykori dolgozói?

Továbbra sem kapja meg elmaradt bérét és jogos végkielégítését a tavaly július óta felszámolás alatt álló zalai Pölöskei Szörpüzem 150 egykori dolgozója.

Vígh László fideszes országgyűlési képviselő a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot korábban arra kérte, hogy mielőbb fizessék ki az elmaradt járandóságokat a bérgarancia-alapból.

Vígh László a hírTV-nek elmondta: a munkaügyi miniszter úgy tájékoztatta, hogy ha a Bognár Szörp Kft. ügyvezető igazgatója átadja a megfelelő dokumentumokat, akkor a bérgarancia-alapból ki lehet fizetni az elmaradt béreket. A képviselő hozzátette: dokumentumokkal tudja igazolni, hogy az ügyvezető igazgató minden anyagot rendelkezésre bocsátott. A kifizetéshez így már csak a felszámoló cég aláírására van szükség.

A politikus találkozóra hívta a felszámoló céget, ők azonban nem jöttek el a megbeszélt időpontban. Vígh László attól fél, a huzavona ideje alatt eltűnik a cég vagyona, és sosem kapják meg fizetésüket az egykori dolgozók.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.