Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. November 09. 09:20, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Speciális járműveket és tűzoltóautókat is gyártana a jövőben a Rába

Speciális járműveket és tűzoltóautókat is gyártana a jövőben a Rába

Nemzetgazdasági, munkahelyteremtési céllal és a külpiaci érdekeltségek erősítése miatt szeretne 100 százalékos tulajdont szerezni a Rábában az állam.

A pénz már megvan rá, már csak az a kérdés, hogy hány befektetőt érdekel az ajánlat. Giró-Szász András kormányszóvivő kijelentette: A jelenlegi kormány felelősen kívánja kezelni a nemzeti vagyont, sőt, gyarapítani is szeretné. A nemzeti vagyon megléte azért fontos, mert abból lehet új munkahelyeket létrehozni és ebből lehet fejleszteni a nemzeti ipart is. Elhangzott, hogy a kormány nem csak a nemzetgazdaságot, hanem Győr városát is szeretné erősíteni, ezért tesz ajánlatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az összes részvényre.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: az egyik stratégiai cél a speciális járművek, például tűzoltóautók gyártása, hazai egységekből történő összeszerelése lehetne. Másrészt a Rába állami felkarolásával szeretnék stabilizálni a munkaerőpiacot és megerősíteni a kis- és középvállalkozói szektort. Ha a az összes befektető hajlandó lesz eladni a részvényét, akkor az kb. 10 milliárd forintba fog kerülni. Ebből 1,7 milliárd forintot közvetlenül az adósságmentő alapba csoportosítanak át, így kb. 8,5 milliárd forint kerül ki az államháztartásból. Hogy pontosan mennyi, az azon múlik, hogy hány részvényes fogadja el a 815 forintos, részvényenkénti vételi ajánlatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?